Afbeelding
Foto: albert stolwijk

HERDENKINGEN VOOR DE DODEN

Lichtjes voor overledenen tijdens diverse Allerzielenvieringen

Tijdens Allerzielen op zaterdag 2 november worden zowel door de Heilig Hartparochie als lokale uitvaartondernemers bijeenkomsten gehouden om de overledenen van afgelopen jaar te herdenken.

In Boxtel vindt om 19.00 uur een herdenkingsdienst plaats in de Sint-Petrusbasiliek. Die wordt opgeluisterd door het Verrijzeniskoor. Bij de nis waar alle kruisjes hangen wordt aan het eind van de viering het gedachtenisprentje uitgereikt met daarop alle namen van de overledenen van het afgelopen jaar.

Aansluitend is de mogelijkheid om aan te sluiten bij de lichtjesroute op de begraafplaats Munsel aan de Kastanjelaan. Die wordt gehouden door Bijnen Uitvaartzorg en begint om 20.00 uur. Merheim Audiovisueel zorgt voor een stemmige verlichting. Na een welkomstwoord en een muzikaal intermezzo door Lieveliedjes, Daniëlle Lous en Harry Hendriks kunnen mensen het graf van hun dierbare bezoeken om daar op eigen wijze hun overledene te herdenken. Er worden gratis kaarsje uitgedeeld. In tegenstelling tot afgelopen jaren vindt geen gezamenlijk rondgang langs de graven plaats. Na afloop is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de aanwezigen. Desgewenst plaatst de organisatie een fakkel bij een graf; wie daarvoor belangstelling heeft kan dit melden via e-mail: wouter@bijnen.nu.

LIEMPDE

In Liempde worden in de Sint-Jans Onthoofdingkerk en het nabijgelegen kerkhof kaarsjes aangestoken en naasten herdacht. De namen worden genoemd van mensen die het afgelopen jaar zijn gestorven. Alle nabestaanden van overledenen die een kerkelijke uitvaart in Liempde hebben gehad, worden hiervoor uitgenodigd. Echter, ook overledenen die zo'n begrafenis niet hebben gehad, kunnen dan worden herdacht. Nadien is iedereen welkom voor een kop koffie of thee bij Hét Groethuis van Carla Saris Uitvaartbegeleiding naast de kerk. Mensen krijgen een kaartje mee met namen van alle overledenen. Ook krijgen bezoekers kaarsen van Willemijn Bax Uitvaartzorg mee naar huis.

LENNISHEUVEL

Lennisheuvel herdenkt zaterdag 2 november de overledenen van afgelopen jaar om 19.00 tijdens een Allerzielenviering in de Sint-Theresiakerk. Aansluitend wordt een lichtjesprocessie gehouden naar het kerkhof waar ook de graven worden gezegend. Zondag 3 november is er eveneens een Allerheiligen- en Allerzielenviering in de kerk; die begint om 10.30 uur met aansluitend opnieuw een gravenzegening.

ESCH

In de Essche Sint-Willibrorduskerk worden zondag 3 november tijdens de eucharistieviering van 10.00 uur alle (oud-)inwoners herdacht die sinds eind oktober 2018 overleden zijn. Oók de mensen die geen kerkelijke uitvaart hadden. Voor de overledenen worden tijdens de dienst graflichten ontstoken terwijl hun namen uitgesproken worden. Ten slotte krijgen die lichten een plek op de laatste rustplaats; alle graven en de urnenmuur op het kerkhof worden aansluitend gezegend.

FOTO BOVEN: Op de begraafplaats Munsel branden tijdens de Allerzielenviering niet alleen kaarsen; ook zorgt het Boxtelse bedrijf Merheim Audiovisueel voor een stemmige verlichting, onder meer van het kruis op de Calvarieberg. (Foto: Albert Stolwijk, 2017).



Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft voor zijn leden de volgende activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 25 OKTOBER

13.30 rikken en jokeren in De Rots.

DINSDAG 29 OKTOBER

13.30 biljarten in De Walnoot.
13.30 hobbymiddag in De Rots.
14.00 kienen in Het Muziekhuis.

WOENSDAG 30 OKTOBER

14.00 lezing Eric Kolen over bedevaartplaatsen van Maria in De Rots.