HET WAPEN PRESTEERT WISSELEND

Winst, maar ook verlies voor Liempdse kaderbiljarters

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank kende een speelweek met wisselende gezichten. Eerst werd thuis D'n Babbel/Das Keukens uit Wintelre met overtuigende cijfers verslagen: 9-0. Enkele dagen later echter verloor de ploeg met 7-2 van Jong Geleerd in Volkel.

De Liempdse kaderbiljarters bleken goed in vorm tegen het team uit Wintelre. Zo was Harm van de Laar na acht omlopen al aan de streep, met een gemiddelde van 18,75 en een hoogste serie van 38. Ploeggenoot Ton Rovers versloeg zijn tegenstander in tien beurten en haalde zeventien punten gemiddeld met een hoogste serie van 58. Ook Henry van Dijk won met duidelijke cijfers na twaalf beurten. Hij scoorde 14,16 gemiddeld met een hoogste serie van 44. En kopman Martien van de Tillaart had weinig moeite met zijn doorgaans sterke tegenstander. Hij had na acht beurten de overwinning al veiliggesteld. Dat deed hij met een gemiddelde van 21,25 en een hoogste serie van 57.

SLECHTE TAFELS

Een inhaalwedstrijd, later in de week tegen Jong Geleerd in Volkel, is altijd moeilijk omdat drie van de vier spelers slechts 110 caramboles hoeven te maken volgens de regels van de landelijke kadercompetitie. Tijdens deze matige wedstrijd had bijna iedere partij te veel beurten nodig. De tafels waren moeilijk bespeelbaar. Alleen Rovers kon uiteindelijk een zege naar zich toe halen: wel met te veel beurten. Hij won na achttien beuren (9,44 gemiddeld) en met een hoogste serie van 38.

SLOTSERIE

De tegenstander van Van de Laar deed er maar liefst 29 beurten over om de partij te winnen. De Liempdse biljarter bleek mentaal niet in staat om de knop om te zetten. Van Dijk begon sterker dan zijn opponent en liep uit, maar zijn tegenstander herstelde zich met een serie van 37 en maakte zijn aantal van 110 compleet met een slotserie van dertig. Henry stond na elf beurten op 123 caramboles (11,18 gemiddeld).

Ondanks dat kopman Van den Tillaart tot het uiterste ging om alsnog de winst veilig te stellen, had ook hij veel last van de speeltafel. Hij verloor na maar liefst achttien beurten en haalde 8,27.


Leo Leenders op kop tijdens regiomix van JBV De Walnoot

Met 19 punten uit drie wedstrijden heeft Leon Leenders maandag het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot op zijn naam geschreven. Hij liet daarmee veertig deelnemers achter zich.

Tijdens een regenachtige middag op de buitenbanen van de club aan de Selissenwal in Boxtel wist Leenders Martie Puijn met slechts een punt verschil voor te blijven. Op een gedeelde derde plek eindigden Jos van Grinsven en Jo Hanegraaf die ieder tot 16 punten kwamen. De vijfde plaats was voor Paulus van den Boogaard (15). Hans van der Aa werd zesde met 13 punten en Ad Voermans (9) en Frans van Dun (9) deelden de zevende plek.


Handbal HCB '92

Programma zaterdag 26 oktober

White Demons D2 - HCB '92 D1        09.30

Programma zondag 27 oktober

Tachos E2 - HCB '92 E1        11.05

Centen DC1 - HCB '92 DC1        12.15

Aristos/HCB '92 HS2 - Blauw wit HS2        13.10

Swift DA1 - HCB '92 DA1        14.00

Blauw Wit DS1 - HCB '92 DS1        14.05

Programma maandag 28 oktober

Recr.: HCB '92 recr. - Achilles '95        20.30

Programma dinsdag 29 oktober

Recr.: HGR - HCB'92        20.30

Kort nieuws

Liemt in het Licht

Een groep van circa vijftig vrijwilligers brengt vanaf zaterdag 2 november kerstversieringen aan in Liempde. Dit vindt plaats in het kader van het evenement Liemt in het Licht, dat voor de elfde keer plaats gaat vinden. De start is 09.00 uur vanaf café 't Huukske aan de Barrierweg 6. Als de dagen korter worden en de avonden lang, baadt Liempde in het licht van honderden lampjes.

Jubilarissen brandweer

Waarnemend burgemeester Fons Naterop huldigt zaterdag 26 oktober drie jubilarissen van de brandweer in Liempde. Frans van Esch, Ad Traa en Mark Oerlemans zetten zich respectievelijk 40, 35 en 20 jaar vrijwillig in om vuur te bestrijden. De huldiging vindt tijdens de jaarlijkse feestavond plaats van de Liempdse post, die vanaf 20.30 uur van stapel loopt aan de Oude Postbaan.

Kaartavond Gemonde

Rikken en jokeren om mooie prijzen. Dat kan morgen, vrijdag 25 oktober aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Het plaatselijke gilde organiseert de kaartavond in clubgebouw Datmunda. Deelname kost 2,50 euro, inloop is vanaf 19.30 uur.