Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Messi's in de dop scoren in 't Nootje

Jeugdhonk 't Nootje in gemeenschapshuis De Walnoot was deze herfstvakantie de perfecte plek om een potje voetbal te spelen. Woensdag was er een FiFa-toernooi voor jeugd van tien tot en met veertien jaar. De partijen die het pilotproject opzetten, bespreken woensdag 30 oktober of het initiatief een vast karakter kan krijgen.

Een groepje van circa tien kinderen ging met de handen aan de knoppen. Spelers waanden zich als Lionel Messi wanneer ze op het beeldscherm een wonderschoon doelpunt maakten. En het bleef gisteren niet bij gamen. 's Avonds was er voor jongeren vanaf vijftien jaar een kookactiviteit in 't Nootje.

Het jeugdhonk is pas sinds woensdag 2 oktober open. Het draait in ieder geval op vier woensdagen in de maand oktober: volgende week is de jongerenplek (vooralsnog) de laatste keer geopend. Brede Scholen Boxtel, het jongerenwerk van R-Newt van ContourdeTwern en Platform Selissen zijn het initiatief gestart.

Platform Selissen hoopt in de toekomst meer jongeren te betrekken bij de buurt en bij het wijkorgaan zelf. Voorzitter Jan Pennings meldde eerder al in Brabants Centrum dat hij hoopt deelnemende jongeren op deze wijze te verleiden om zich in te zetten voor de wijk Selissenwal.

FOTO BOVEN: Jeugdhonk 't Nootje in gemeenschapshuis De Walnoot biedt kinderen vanaf tien jaar en oudere jeugd activiteiten op de woensdagmiddag en -avond. (Foto: Albert Stolwijk).