Frank van den Brandt kijkt terug op mooie jaren als garagist en autohandelaar. (Foto: eigen collectie).
Frank van den Brandt kijkt terug op mooie jaren als garagist en autohandelaar. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie.

'MOMENT IS DAAR OM TE GAAN STOPPEN'

Frank van den Brandt bouwt zijn autobedrijf geleidelijk af

Frank van den Brandt, eigenaar van het gelijknamige autobedrijf in Boxtel, heeft twee jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Nu vindt hij de tijd rijp om af te gaan bouwen. Hij legt uit waarom.

,,Er zijn meerdere redenen waarom wij deze beslissing genomen hebben. Mijn leeftijd is er een van. Ik ben eraan toe om van mijn kinderen en kleinkinderen te gaan genieten. Een tweede reden is de sterk veranderende markt, waardoor het voor een eventuele opvolger, in het relatief kleine verzorgingsgebied (Boxtel en omgeving), moeilijk is om een full-service dealerbedrijf winstgevend te houden", zegt de ondernemer die sinds vijftien jaar is gevestigd aan Boseind op bedrijventerrein Ladonk.

,,Het op dit niveau bedrijven van mijn vak voelde als het spelen in de 'eredivisie' van het zo mooie autovak. Mijn vader is 76 jaar geleden klein begonnen aan de Bosscheweg. Ik heb het bedrijf uit mogen bouwen tot wat het nu is. Daar ben ik trots op. Dit is een goed moment om af te gaan bouwen, we nemen de tijd om al onze zaken correct af te ronden. Wij denken tot volgend jaar juni daarvoor nodig te hebben", aldus Van den Brandt.

'WAREN MOOIE JAREN'

,,We zijn de komende tijd dus gewoon bereikbaar. Onze klanten kunnen nu nog op onze bekende service en kwaliteit rekenen. Wij willen graag al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen ons bedrijf en al zijn betrokken medewerkers. Het waren mooie jaren", besluit de directeur van het autobedrijf.


Winkeliervereniging Selissen start met verhuur kerstkramen

Net als in andere jaren houdt winkeliersvereniging Selissen een kerstmarkt. Dit jaar wordt die gehouden op zaterdag 14 december, van 15.00 tot 19.00 uur. De verhuur van kramen is gestart.

Marktkramen zijn te huur voor ondernemers, particulieren en organisaties en kosten twintig euro. Wijkbewoners van Selissenwal kunnen gratis over een verkoopkraam beschikken. De kramen kunnen worden benut om spulletjes te verkopen; voorwaarde is wel dat de artikelen niet te koop zijn bij de winkeliers in de wijk.

Daarnaast kunnen verenigingen en instellingen een kraam vullen met bijvoorbeeld informatiemateriaal. Belangstellenden voor een kraam op de kerstmarkt in de wijk Selissenwal kunnen contact opnemen met Bart van Roosmalen van Bloemsierkunst Marimba. Hij is bereikbaar via e-mail: bart@marimbaboxtel.nl.

GEZELLIGHEID

De kerstmarkt in Van Beekstraat staat bekend om zijn sfeervolle entourage en gezelligheid. Naast de marktkramen vindt het publiek er kinderattracties en kerstmuziek. De kerstman rijdt rond in een arrenslee en er kunnen ook dit jaar wensen opgehangen worden in een grote dennenboom. Vanaf 19.00 uur is er een muzikaalprogramma met Duo Challenger in gemeenschapshuis De Walnoot. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk.