Het laatste groen rond de nieuwe Aldi op Fellenoord wordt momenteel geplant rond de super. De locatie in winkelcentrum Oosterhof sluit, maar die aan de Kapelweg blijft open. (Foto: Pål Jansen).
Het laatste groen rond de nieuwe Aldi op Fellenoord wordt momenteel geplant rond de super. De locatie in winkelcentrum Oosterhof sluit, maar die aan de Kapelweg blijft open. (Foto: Pål Jansen). Foto: Pål Jansen

NA 1 NOVEMBER NOG STEEDS TWEE ALDI'S IN BOXTEL

Supermarkt wortelt zich op Fellenoord

De nieuwe Aldi-supermarkt aan de Fellenoord gaat vrijdag 1 november open: Brienen Groenprojecten uit Nistelrode legt deze week de laatste hand aan de groenvoorziening. Ondertussen blijft ook de Aldi aan de Kapelweg open, tegen de wens van de gemeente.

De andere Aldi, die in winkelcentrum Oosterhof, gaat wel dicht, op donderdag 31 oktober. Vanaf 1 november heeft Boxtel dus nog steeds twee vestigingen van de Duitse super. De gemeente ging ervan uit dat de locatie aan de Kapelweg zou sluiten.

Met deze stap is Aldi plots een speler geworden in de supermarktdiscussie die al maanden in de gemeente woedt. Die handelt over de uitbreiding van Jumbo Oosterhof. Kernpunt van deze heikele kwestie is het aantal vierkante meters winkelvloeroppervlak waarmee de supermarkt wel of niet uit mag breiden. Daarover zijn meerdere rapporten uitgebracht; door de gemeente en de belanghebbenden. De conclusies echter staan lijnrecht tegenover elkaar.

DETAILHANDELSVISIE

Ondertussen vinden de afrondende werkzaamheden plaats voor de locatie van de Duitse supermarktketen. Bovenop de super komt een parkeerdek waar klanten gebruik van kunnen maken. De deuren van de nieuwe Aldi openen vrijdag 1 november om 08.00 uur.