Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

PARALLELWEG ZUID VIER DAGEN DICHT VOOR AUTOVERKEER

Geen treinverkeer van en naar Boxtel

PåL JANSEN

Parallelweg Zuid is sinds middernacht tot en met maandag 06.00 uur gesloten voor autoverkeer. Negen spoorwissels worden gesaneerd en het weggedeelte tussen restaurant N9NE en de eerstvolgende boerderij is nodig voor aan- en afvoer van machines en materieel. Ook hebben de werkzaamheden gevolgen voor het treinverkeer van en naar Boxtel. Het fietspad kan wel worden gebruikt.

De werkzaamheden begonnen vandaag om middernacht. ProRail haalt de wissels weg omdat ze overbodig zijn. Op deze manier worden storingen voorkomen.

Ook de wissel van het Duits Lijntje verdwijnt. In mei dit jaar werd het traject voor het laatst in gebruik genomen, ook vanwege werkzaamheden door ProRail, dat uitgevoerd werd door Swietelsky. Die aannemer werkt ook aan deze klus.

INZET BUSSEN

Niet alleen worden van 17 tot 21 oktober de wissels aangepakt, ook vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats tussen stations 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Dat heeft gevolgen voor mensen die met het openbaar vervoer rijden. Van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober rijden er bussen tussen Boxtel en Eindhoven. Alleen in het weekeinde geldt dat voor de spoortrajecten Boxtel-'s-Hertogenbosch en Boxtel-Tilburg.

OP DE FOTO'S: De Oisterwijkse aannemer Swietelsky is vannacht in Boxtel aan de slag gegaan met de vernieuwing van spoorwissels. Daardoor is de Parallelweg Zuid momenteel afgesloten en worden er komende dagen bussen ingezet op de verschillende trajecten van en naar Boxtel. (Foto's: Albert Stolwijk).


Automobilist maakt navigatiefout en belandt op spoor

Een 66-jarige automobilist uit Maarheeze is gisteravond rond tien voor half twaalf door een navigatiefout met zijn auto op het spoor beland bij de dubbele overweg in de Tongersestraat. Hij sloeg te vroeg rechtsaf waardoor de voorwielen klem kwamen te zitten tussen de rails.

De man kreeg zijn auto niet meer van de spoorbaan, maar wist tijdig achter zijn stuur vandaan te komen. Wel moest hij toezien hoe een passerende trein zijn auto schepte en volledig vernielde. Een berger heeft het wrak weggetakeld. ProRail is nog uren bezig geweest om de trein weer op weg te krijgen.

VOEDSELBANKCLIËNTEN KRIJGEN STEUN

Personeelsuitje? Dagje anderen helpen kan ook

PÅL JANSEN

Er is vrijdag flink geklust bij vier Voedselbank-cliënten. Zij kregen steun vanuit het bedrijfsleven: een badkamer is opgeknapt, een kinderkamer onder handen genomen, een trap gerenoveerd. ,,Ook hebben we in totaal twee ton aan grof huisvuil afgevoerd", zegt Willem-Jan Kuipers van 4Seasons Spa aan de Van Salmstraat in Boxtel.

Een dagje karten? Weer een avond bowlen? Of met zijn allen toch gewoon een vorkje prikken in een restaurant? Het zijn de standaard personeelsuitjes bij menig bedrijf. Kuipers: ,,Met dat soort activiteiten ben je vooral voor jezelf bezig, wat ook prima is. Maar we zochten naar iets origineels en tegelijkertijd iets zinvols om te doen." Voedselbankvoorzitter Arjen Witteveen kwam in contact met 4Seasons Spa. ,,De Voedselbank begeleidde ons prima hierin", zegt Kuipers.

MAATSCHAPPELIJK

Veel bedrijven willen wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), maar Kuipers denkt dat veel organisaties nog worstelen met de manier waarop. ,,Gewoon een dagje meehelpen bij mensen thuis. Op deze manier gaven we er een prima invulling aan", denkt de ondernemer. ,,Onze medewerkers vonden het erg leuk om te doen en het was vooral bevredigend voor ze. Op zo'n manier kunnen zij direct iemand helpen met hun vaardigheden."

Na enige voorbereiding ging vrijdag een team van 26 man verdeeld over de vier cliënten aan de slag van 's ochtends vroeg tot aan het einde van de middag. ,,We hebben de mensen een zetje in de goede richting kunnen geven, kregen we terug te horen. Hopelijk slaat dit ook aan bij andere bedrijven. Wij gaan zoiets volgend jaar in ieder geval weer doen", aldus Kuipers.

WhatsApp-bericht dat een van de medewerkers van 4Seasons Spa deelde met collega's.
Afbeelding
Afbeelding