Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Marathonrepetitie Boxtel's Harmonie voor musicalconcert One Night Only

Muziek uit producties als Elisabeth, Cabaret, West Side Story, Frozen en Soldaat van Oranje. Het komt allemaal voorbij tijdens het musicalconcert One Night Only dat Boxtel's Harmonie zaterdag 16 november op de planken brengt in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. Zaterdag werd de hele dag gerepeteerd. Ook met de zangeressen Nienke van Horen en Ingrid van den Nieuwenhuizen en een combo.

Dirigent Johan Smeulders is aan het einde van de repetitiedag in Muziekhuis Boxtel tevreden: ,,We hebben intensief gewerkt en grote stappen gemaakt. Natuurlijk moet er nog het nodige gebeuren, maar die tijd is er ook. Maar het wordt een heel mooi optreden, daar ben ik van overtuigd."

TWEE ZANGERESSEN

De bezetting van het harmonieorkest wordt voor het optreden uitgebreid met een combo. Daarnaast worden twee professionele zangeressen ingevlogen. De uit Boxtel afkomstige sopraan Nienke van Horen werkte twee jaar geleden al mee aan een concert met filmmuziek van Quentin Tarantino en is nu opnieuw van de partij.

Mezzosopraan Ingrid van den Nieuwenhuizen was eveneens al vaker met Boxtel's Harmonie te beluisteren; onder meer in Old Disco Classics, een promconcert dat in het teken stond van het gouden jubileum van de veteranenafdeling van voetbalclub ODC. Beide vocalisten maakten zaterdag het laatste deel van de repetitiedag mee.

KAARTVERKOOP

In september, tijdens het pontonconcert waarmee het Dommeltheater werd geopend, maakte de muziekvereniging de titel van het groots opgezette concert bekend: One Night Only, de naam van een lied uit de musical Dreamgirls. Sindsdien is ook de kaartverkoop gestart. Entreebewijzen à vijftien euro zijn te koop in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat of via www.boxtelsharmonie.nl.

FOTO BOVEN: De Boxtelse zangeres Nienke van Horen (links op de foto) is een van de twee vocalisten waarmee Boxtel's Harmonie zaterdag 16 november het musicalconcert One Night Only op de planken brengt. Afgelopen zaterdag repeteerde zij met het blaasorkest in Muziekhuis Boxtel. (Foto: Henk van Weert).