Afbeelding
Foto: Hans Verberk

31 ATLETEN MARVEL SLAGEN IN EINDHOVEN

Run to the Start eindigt met sprint naar de finish

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel trainde sinds juli 31 van haar leden voor het marathonevenement in Eindhoven dat zondag plaatsvond. Dit onder de noemer Run to the Start. Dertig deelnemers aan dit oefenprogramma voltooiden de halve loopafstand, één atleet liep de volledige 42 kilometer en 195 meter.

Run to the Start biedt lopers een trainingsprogramma op maat, waardoor zij goed voorbereid en vol vertrouwen aan de start in Eindhoven stonden. Het schema is voorbereid en begeleid door trainster en initiatiefneemster Angela Mensink met ondersteuning van assistent-trainer Maarte van de Laak.

INTERVALTRAINING

Deelnemers aan Run to the Start kregen wekelijks twee intervaltrainingen en een duurloop op zaterdagochtend voorgeschoteld. De duurlopen werden telkens uitgebouwd. Ook werden er steeds andere routes afgelegd door het buitengebied van Boxtel. Deze afstanden werden uitgezet door Klaartje van der Burgt.

Tijdens de trainingsmaanden werkten de atleten 'serieus, met ontzettend veel plezier en gezelligheid onder elkaar', meldt de atletiekvereniging. ,,Dit kwam ook doordat er binnen het oefenprogramma ruimte was om op eigen niveau te trainen", aldus een woordvoerder van de club.

WARM

De dag van de wedstrijd bleek te warm voor een snelle tijd. Maar onder de enthousiaste aanmoediging van het publiek en de opzwepende muziek bereikte iedereen de finish. De lopers waren te herkennen aan hun opvallende 'Marvel-Run-to-the-Start-shirt', mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren.

FOTO ONDER: Dankzij hun gesponsorde loopshirts waren de atleten van Marvel goed herkenbaar. Ze poseerden gezamenlijk na het bereiken va hun trainingsdoel in Eindhoven: het lopen van de halve of hele marathon. (Foto: Hans Verberk).