De Aggemarvanhuisaf Band gaat waarschijnlijk toch door

Een evaluatie moet nog plaatsvinden, maar het heeft er alle schijn van dat het Oktoberfest niet het laatste optreden van De Aggemarvanhuisaf Band wordt. Eerder dit jaar leek het erop dat het blaasorkest na bijna zestig jaar de pijp aan Maarten moest geven vanwege bezettingsproblemen.

De Aggemarvanhuisaf Band treedt zaterdagavond in sporthal De Braken op met een nieuwe drummer en dito basgitarist. Met name deze basisplekken waren vacant, maar een publiciteitscampagne leidde ertoe dat zo'n twaalf muzikanten belangstelling toonden om de opengevallen plekken in te vullen. ,,We gaan na het Oktoberfest evalueren, maar zien goede ontwikkelingen waardoor de voortgang van de band bijna zeker een feit is", meldt saxofonist Ans van Weert, de voorzitter van het orkest.

'DIT MAG TOCH NIET STOPPEN'

Afgelopen jaar moest het veelgevraagde ensemble regelmatig nee verkopen op verzoeken om op te treden. Ook met carnaval bleven de instrumenten noodgedwongen in de koffer omdat de bas en drums onbezet waren. De muzikanten concludeerden kort voor de zomervakantie dat het misschien wel 'over and out' was voor het orkest dat in 1962 startte als blaaskapel Die Zwetschgenbub'n. Na het nieuws van de dreigende opheffing regende het reacties. 'Dit orkest mág niet verdwijnen' was alom de strekking. ,,We bedanken onze volgers voor het massaal delen van de oproep. Daardoor hebben we enorm veel mensen bereikt", meldt Van Weert. Tot voor een jaar of tien maakten uitsluitend leden van Boxtel's Harmonie deel van uit van het orkest; tegenwoordig worden ook andere muzikanten toegelaten.