'Op zoek naar een prinsenpak op maat!' Zo luidt tekst bij onderstaande foto die de redactie van deze krant ontving als tip over wie komend leutseizoen als carnavalsprins over de Waggelaars van Eendengat heerst.
'Op zoek naar een prinsenpak op maat!' Zo luidt tekst bij onderstaande foto die de redactie van deze krant ontving als tip over wie komend leutseizoen als carnavalsprins over de Waggelaars van Eendengat heerst. Foto: onbekend

Boxtel

Swanee Bridge Jazzband

Oude stijl-jazz van grootheden als Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman. Dat klinkt steevast tijdens de optredens van de Swanee Bridge Jazzband. Die speelt zondag 27 oktober in lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug in Boxtel. Het gratis toegankelijke optreden begint om 15.00 uur en staat in het teken van 75 jaar bevrijding.

Dükerskoor

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat klinkt maandag 28 oktober het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Kinderkledingbeurs

Wie op zoek is naar kinderkleding en speelgoed kan woensdag 30 oktober terecht tijdens een beurs in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. Publiek is vanaf 20.00 uur welkom; voor standhouders gaan de deuren een uur eerder open. Mensen die hun waar willen verkopen, kunnen e-mailen naar kinderkledingenspeelgoedbeurs@gmail.com. Entree bedraagt 1,50 euro.

Kwekdeuntjesfist

Het elf-elfbal, de jaarlijkse start van het leutseizoen, krijgt ook dit jaar in Boxtel gestalte via het Kwekdeuntjesfist van de Stichting Openbaar Carnaval. Clubs strijden zaterdag 9 november vanaf 20.11 uur in hofpaleis Denziz (Stationsstraat) om de Eendison. Aanmelden kan vóór 25 oktober via www.kwekdeuntjesfist.nl.

Muzikantenpool

Boxtelse carnavalsclubs hebben een muzikantenpool opgericht. Zij hopen daarmee bezettingsproblemen bij (dweil)orkesten op te lossen. Muzikanten die rond carnaval beschikbaar zijn, kunnen zich melden via info@kwekdeuntjesfist.nl.

Waggelrevue

Mensen die - al dan niet in clubverband - mee willen doen aan de Waggelrevue kunnen zich tot eind oktober melden via info@waggelrevue.nl. De Eendengatse zittingsavonden vinden plaats op 7 en 8 februari 2020 en worden gehouden in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat.


Carnavalsprins Eendengat zoekt maatkostuum

Nadat vorige week een eerste hint werd gegeven, heeft de mysterieuze muziekgroep Wie Wit Wie Ge Band deze week weer een tip naar de redactie gestuurd. Het is een aanwijzing naar wie komend seizoen de scepter zwaait in het Boxtelse carnavalsrijk Eendengat. 'Op zoek naar een prinsenpak op maat!' luidt de tekst bij onderstaande foto.

Stichting Openbaar Carnaval (SOC) onthult de identiteit van de koldervorst zaterdag 9 november om 22.11 uur in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat tijdens het Kwekdeuntjesfist. Dan wordt ook het nieuwe carnavalslied gekozen.

Elk jaar krijgt een van de bij SOC aangesloten clubs de opdracht de pretpotentaat van het nieuwe leutseizoen op een ludieke manier ten tonele te voeren. Dit jaar is dat The Ducktownband. Die lijkt echter hulp, of misschien wel concurrentie, te krijgen van een muziekclub uit het Tilburgse feestcafé De Prins... Dit valt op te maken uit een affiche dat via Facebook de ronde doet. Muzikanten in prinsenkostuums en met een masker op presenteren zich als de Wie Wit Wie Ge Band.