MONSTERSCORE VOOR BOXTELSE RUGBYERS IN 'DEN WIELAKKER'

Ducks/Oysters verplettert Eindhoven

De rugbyers van Ducks/Oysters ontvingen zondag in sportpark Den Wielakker Rugbyclub Eindhoven. Daarmee troffen de Boxtels/Oisterwijkse koploper in eigen huis de rodelantaarndrager in de vierde klasse. De verwachting dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden, kwam uit: 108-7.

Eindhoven had ook nog eens personele problemen en zodoende scoorde Ducks/Oysters er lustig op los. Voor de bezoekers was er geen houden aan. Bij rust stond er al een 45-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Voor Ducks/Oysters was er ruimte genoeg om onervaren spelers speelminuten te geven en rugbyers op andere posities ervaring te laten opdoen. Op zich nuttig, maar de weerstand was zo gering dat het team er niet beter van is geworden. De partij was te makkelijk.

IN NOVEMBER VERDER

De komende twee weekeinden zijn er geen competitieverplichtingen. In november volgen partijen tegen Maastricht, Black Bulls Overloon en Octopus Uden. Dit zijn concurrenten in de strijd om de eerste plaats. Ducks/Oysters staat nu nog alleen bovenaan.

Na de jaarwisseling beginnen de play-offs, er wordt dan op uit-en-thuisbasis gespeeld tegen de teams op de bovenste helft van de ranglijst. Voor promotie naar de derde klasse moet Dukcs/Oysters dan pieken.

Het juniorenteam van Ducks/Oysters behaalde wederom een puike overwinning, nu op Tilburg. Het staat net als de senioren bovenaan in het klassement. De Cubs en Colts wachten nog op hun eerste overwinning. Komend weekend zijn er ook geen wedstrijden in de jeugdcompetitie.

Uitslagen zondag 13 oktober

Ducks/Oysters - RC Eindhoven        108-7

Uitslagen zaterdag 12 oktober

Cubs: Maastricht - Ducks/Oysters        37-12

Junioren: Ducks/Oysters - Tilburg        64-31

Colts: Ducks/Oyst. - Waterweg Warriors        0-71

FOTO BOVEN: Zelden of misschien wel nooit heeft Ducks/Oysters een grote overwinning geboekt als afgelopen zondag. Van strijd was geen sprake, al lijkt dat op de foto anders. (Foto: Hans Verberk).