Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

HENGELSPORTVERENIGING NAARSTIG OP ZOEK NAAR SECRETARIS

Ons Genoegen in 'overlevingsmodus'

HENK VAN WEERT

Plannen zijn er in overvloed. Maar om die te realiseren, is het wel noodzakelijk dat het bestuur op peil wordt gebracht. De Boxtelse hengelsportvereniging Ons Genoegen is met name op zoek naar een secretaris, meldt voorzitter Jasper van Esch (36). De sportvisser in hart en nieren moet er niet aan denken dat de club ophoudt te bestaan.

Als jong ventje trok Van Esch met zijn vader Ad al naar de waterkant om een hengeltje uit te werpen. En nog altijd is hij graag aan de oever te vinden. Daarnaast stak Van Esch zijn hand vorig jaar op toen Ons Genoegen een opvolger zocht voor Louis Josiassen, die na enkele jaren leiding te hebben gegeven aan de club naar elders verhuisde.

In maart trad Jack Poulisse na twaalf jaar uit het bestuur van Ons Genoegen en kwam de functie van secretaris vrij. ,,Die vacature moet nu toch echt ingevuld worden. Anders dreigt de club 'om te vallen'. Dat willen we uiteraard voorkomen, ook omdat dan onzeker is of mensen nog in 'onze' wateren kunnen blijven vissen."

VIER VISVIJVERS

De visclub telt circa 850 leden en pacht verschillende visvijvers in Boxtel: het Leijsenven in park Molenwijk, de vijver langs het spoor op het Essche Heike en het vennetje bij de Parkweg, alle drie in de wijk Selissenwal. De vierde visvijver is de Vorsenpoel in de wijk Oost. ,,Als club zetten we daar meer vis uit zodat het leuk blijft voor de hengelsporters om een lijntje uit te werpen. Alleen leden mogen op deze vier plekken vissen; hun vergunning kopen ze bij Dierenspeciaalzaak Van Erp in winkelcentrum Oosterhof. Daarnaast is uiteraard de nationale vispas vereist."

PLANNEN GENOEG

Het bestuur heeft echter nog diverse plannen om de hengelsport aantrekkelijker te maken. Onder meer door steigers aan te leggen, beschoeiingen te herstellen en misschien wel een eigen clubhuis te realiseren. ,,Daarvoor is het echter wel nodig dat meer vrijwilligers zich gaan inzetten. Te beginnen met een secretaris", stelt voorzitter Van Esch. ,,Want nu verkeert Ons Genoegen eigenlijk in een soort 'overlevingsmodus'."

De secretaris is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging en verzorgt de in- en uitgaande correspondentie en de ledenadministratie. Tevens bereidt hij of zij de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergadering voor en zorgt diegene voor de verslaglegging daarvan. Mensen die geïnteresseerd zijn in deze taak óf nadere informatie willen over de werkzaamheden, kunnen zich melden via e-mail: info@hsvonsgenoegen.nl. De website van de visclub is momenteel niet te raadplegen; die is gehackt.

FOTO BOVEN: De Vorsenpoel in Boxtel-Oost is een van de vier vijvers die hengelsportvereniging Ons Genoegen pacht. (Foto: Gerard Schalkx, 2009).


De paden op en de lanen in met De Keistampers

De bekende Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging De Keistampers is zondag 20 oktober. Deelnemers kunnen zeven twaalf, twintig of dertig kilometer lopen.

Startbureau is het Jacob Roelandlyceum aan de Grote Beemd 3. Wandelaars op de dertig kilometer kunnen tussen 08.00 en 10.00 uur starten. De twintig kilometer begint tussen 08.00 en 12.00 uur en de zeven en twaalf kilometer tussen 09.00 en 13.00 uur. Deelname kost leden van de wandelsportbond twee euro, niet-leden betalen drie euro. Het startbureau sluit om 17.30 uur. Voorinschrijven kan via de website www.dekeistampers.nl, per e- mail: dekeistampers@live.nl of telefonisch 06-16 21 17 03.


Tennissers
strijden om
Boxtelse titel

De Merletten, De Peppelieren, LTV Munsel en Die Braecke organiseren de Boxtelse tenniskampioenschappen. Het toernooi duurt van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 10 november.

De wedstrijden voor jeugd en senioren worden gespeeld bij tennisvereniging De Peppelieren in Liempde en bij Die Braecke in Boxtel. Voor de allerjongste leden wordt er een event gehouden op 25, 26 en 27 oktober met wedstrijdjes, trainingen en funactiviteiten met een lunch. Deze activiteit is gratis. Dit jaar heeft het toernooi een nieuwe hoofdsponsor en wel Johan van Boxtel Makelaardij. Ook Elan Bikes Support sponsort een deel.


Tennisochtend

Tennisvereniging De Merletten in Boxtel houdt zondag 20 oktober een ochtend voor mensen die kennis willen maken met de sport. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de tennisbanen in park Molenwijk open voor belangstellenden. De activiteit is gratis, de club zorgt voor rackets. Aanmelden kan door te e-mailen: jcmerletten@gmail.com.

            ....JASPER VAN ESCH...
Afbeelding