Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HANDBOOGSCHUTTERS IN ACTIE

Marcel van der Lee clubkampioen L'Union

De leden van handboogschutterij l'Union Boxtel hielden zondag in hun accommodatie aan de Molenwijkseweg de jaarlijkse clubkampioenschappen, het zogenaamde koningschieten. Hoewel Ad van de Langenberg het best uit de startblokken kwam, won Marcel van der Lee.

Van de Langenberg had het hele voorseizoen door een blessure moeten missen, maar nam toch gedecideerd een ruime voorsprong op zijn naaste belagers Van der Lee en Henk Jegers.

Na vijftig schoten was die voorsprong uitgegroeid tot een marge van acht punten, maar in de beslissende serie over tien schoten sloeg het noodlot toe voor Van de Langenberg. Zijn blessure speelde weer op, wat hem ertoe deed beslissen de laatste acht pijlen niet meer te schieten. Dubbele pech voor hem, want hij kon met nog een overwinning voor de vijfde keer clubkampioen worden en daarmee de keizerstitel veroveren.

Uiteindelijk belandde hij op de vierde plaats. Van der Lee scoorde ook goed en werd met 545 punten uit zestig schoten de nieuwe clubkampioen, een titel die hij voor het laatst in 1996 behaalde. Jegers werd met 534 punten tweede en Gerard van der Steen eindigde met 529 punten op de derde plek. Beste schutter van het tweede zestal werd nieuwkomer Jan van der Ven.

JUNIOREN

Meike van Osch eiste voor het tweede jaar op rij de titel op bij de clubkampioenschappen voor junioren. De 446 punten over vijftig schoten waren ruim voldoende om Jelt van de Langenberg, die 410 punten liet noteren, voor te blijven. Senn Steenbakkers werd met 380 punten derde, Marissa Smits volgde met 366 punten en Niels Schevers belandde met 203 punten op plek vijf.


Annabel Loman wint al haar judowedstrijden

Vijf judoka's van Judoclub Liempde namen zondag deel aan een toernooi in Veghel. Annabel Loman won al haar wedstrijden. Zij behaalde een eerste plaats, net als Jason van Berkel.

Jens Kelders en Jason van Berkel begonnen de dag iets minder goed dan dat ze hadden gehoopt, maar ze hebben zich in de loop van het toernooi prima herpakt. De andere judoka's waren direct bij de les en gingen volledig voor goud. Annabel Loman heeft al haar wedstrijden gewonnen. Bram van der Ven en Wiebe Zijlstra hadden iets meer moeite met hun tegenstanders, maar ze hebben allebei nog twee wedstrijden weten te winnen. ,,De judoka's hebben het vandaag wederom goed gedaan", aldus coach Roy Kemps. Eerste plaatsen waren er voor Annabel en Jason, een tweede plek voor Wiebe en derde plaatsen voor Bram en Jens.


JRC VERSLAAT TOPPLOEG BARONS

Basketballers JRC leveren knappe teamprestatie

Barons draaide vorig jaar nog mee in de top drie van de tweede divisie. En ook dit jaar speelt het basketbalteam uit Breda mee om bovenaan te eindigen in die competitie. Dat maakte zondag de zege van JRC, dat bezig is aan een uitstekende reeks, in sporthal De Braken des te knapper: 54-49. De Boxtelse basketballers wonnen eerder al van Pendragon en Oss.

De gastheren konden geen beroep doen op topscorer Jaap van Loon en ook Freek Clercx was niet fit. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Ondanks de hoge intensiteit werd er volop gescoord en pas tegen het einde van het eerste kwart pakte JRC aan de hand van Jasper Verhoeven een voorsprong van vijf punten: 20-15.

Door het ontbreken van Jaap van Loon waren er meer kansen voor andere spelers binnen de selectie van JRC. Zo bewees Willem van Loon zijn waarde in het tweede kwart. Met zijn signaturemove verraste hij keer op keer zijn directe tegenstander en zorgde hiermee voor enorm veel dreiging. Waar Barons in eerste instantie nog wel op gelijke hoogte kwam (20-20), nam JRC vervolgens weer afstand. Ruststand: 31-27.

JRC startte het derde kwart voortvarend. Corné Linssen begon met een driepunter en Robin Hulskes beantwoordde de scores van Barons direct met een driepunter en verre tweepunter. Daarna werd het spel aan beide kanten stroperig. De ploegen kwamen niet meer tot uitgespeelde aanvallen en makkelijke kansen. Alleen vanaf de vrijeworp-lijn werd nog een bijdrage aan de stand geleverd. Barons was daarin iets effectiever dan JRC. Aan het begin van het laatste kwart van de wedstrijd was de stand 45-43.

GEEN ANTWOORD

JRC zette in het vierde kwart de verdediging anders neer en Barons had hier geen antwoord op. De bezoekers kwamen niet meer tot scoren. De Boxtelaren hadden echter ook moeite om het net te vinden. Robbin Snoeren en Coen van der Meijden wisten desalniettemin punten te maken en hielden JRC aan de goede kant van de score. Met nog negen seconden op de klok stond JRC drie punten voor en mocht Van der Meijden twee vrije worpen nemen. Hij benutte ze allebei en bracht het gat met de tegenstander op vijf punten. Barons wilde vervolgens de bal pakken, maar Snoeren was alert, schermde de passline goed af en veroverde de bal. JRC won met 54-49. Topscorers: Van der Meijden met elf punten en Jasper Verhoeven met tien.

BELEVING

Coach Steven Besuijen vond de winst op deze tegenstander extra glans hebben: ,,Omdat het een echte teamprestatie was. Iedereen die in het veld kwam, leverde een grote bijdrage. De beleving vanaf de bank was ook erg mooi om te zien. We hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen en het spel wordt steeds beter. We zijn er nog niet, maar we zetten goede stappen. Dat we komende twee weekenden niet spelen, komt eigenlijk wel goed uit; onze geblesseerde spelers hebben nu de tijd om weer fit te worden."

Vrijdag 1 november treden de Boxtelse basketballers in sporthal De Braken om 20.30 uur aan tegen Langstraat Shooters uit Waalwijk.

FOTO ONDER: Robbin Snoeren was man of the match in het basketbalduel dat JRC in sporthal De Braken speelde tegen topploeg Barons. De thuisploeg won overtuigend van het team uit Breda. (Foto: Hans Verberk).


Sparrenbosloop

Atletiekvereniging Marvel houdt zondagochtend 27 oktober haar Sparrenbosloop. De volwassen deelnemers starten om 11.00 uur bij Sparrenrijk. Voor kinderen tot en met twaalf jaar begint om 10.30 uur een Kidsrun van 1.500 meter. De volwassenen lopen rondes van 3,6 kilometer. De Sparrenbosloop maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het Meierij Cross Circuit. Later volgen nog wedstrijden in 's-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel. Er zijn extra prijzen voor deelnemers die hier aan meedoen.Meer informatie: www.avmarvel.nl.