ODC'ers gaan hard onderuit in Kerdriel

ODC heeft voor de derde keer op rij verloren. In het Gelderse Kerkdriel gingen de tricolores roemloos met 4-0 ten onder tegen promovendus DSC. De Boxtelse ploeg speelde gezapig en zonder vertrouwen en liet zich te makkelijk de kaas van het brood eten door een feller spelende tegenstander. Na vier wedstrijden heeft de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch slechts drie punten en staat daarmee op de elfde plaats op de ranglijst.

De Boxtelse derdeklasser kent geen gelukkige start van de competitie. Alleen de eerste wedstrijd tegen DVG Liempde werd gewonnen, maar daarna werd er twee keer op rij verloren. Voor de vierde competitiewedstrijd moest de Molenwijkploeg op bezoek in Kerkdriel. Wat de Boxtelaren daar lieten zien, zag er niet best uit. Al na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Bas Vos. Er hing een buitenspelluchtje aan, maar de scheidsrechter negeerde uiteindelijk het vlagsignaal en keurde het doelpunt goed: 1-0.

ACHTERVOLGING

De bezoekers moesten hierna in de achtervolging en had in de zestiende minuut de gelijkmaker moeten maken. Joep van der Meijden schoot de bal vanuit kansrijke positie echter tegen DSC-keeper Jay Ackermans aan. Tien minuten later rammelde de ODC-defensie. Een bal werd zomaar bij de tegenstander ingeleverd, waarna Leon van Heel de 2-0 kon binnenschuiven. De Boxtelaren stelden daar weinig tegenover. De opbouw van achteruit verliep te traag en onzorgvuldig. DSC kwam nauwelijks in de problemen. In de 37e minuut was er een kansje toen Van der Meijden zichzelf op de achterlijn knap vrij speelde, maar er was niemand meegelopen om de bal binnen te tikken.

DWINGENDER

Na de pauze speelde ODC aanvankelijk wat dwingender. Er werd meer druk op het Kerkdrielse doel gezet en de thuisploeg kwam er nauwelijks uit. Maar het ontbrak de gasten aan scherpte in de eindfase, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef.

Aan de andere kant loerde DSC op een uitbraak. In de 71e minuut kregen de gastheren net buiten het zestienmetergebied een vrije trap. De knap ingeschoten bal van Vos werd door doelman Robbie Roelofs met een katachtige reactie uit de bovenhoek getikt. Vijf minuten later kreeg Vos een herkansing vanuit een nieuwe vrije trap. Dit keer was Roelofs kansloos.

De gifbeker moest helemaal leeg voor ODC, want tien minuten voor tijd werd het ook nog 4-0 door een prachtig doelpunt van invaller Roy van Beurden. In de slotfase ging de Boxtelse formatie nog op jacht naar een eretreffer, maar verder dan een bal tegen de paal van Stijn Smulders kwam het team niet.

Zondag 20 oktober speelt ODC in sportpark Molenwijk tegen Zwaluw VFC. Aftrap is om 14.30 uur.