Afbeelding
Foto:

SMAAK IS HET TOVERWOORD

Restaurant de Koetsier: warm, sfeervol en gastvrij

Restaurant de Koetsier aan de Eindhovenseweg ademt sfeer en nodigt uit tot heerlijk tafelen. Martijn Coenen en Ayesta van Hoek kregen in februari de sleutel van het karakteristieke pand waarin voorheen De Ceulse Kaar gevestigd was, hebben het met gevoel voor smaak van een nieuw interieur voorzien en openden de deuren in juli. Ze houden ervan hun gasten te verrassen met originele gerechten en verrassende wijnen.

Van Hoek zwaait de scepter in de keuken, Coenen is gastheer en deskundig op het gebied van wijnen. Ze hadden al de nodige horeca-ervaring voor ze samen het avontuur in Boxtel begonnen. Van Hoek: ,,Ik runde met mijn broer een zaak in Friesland. Martijn en ik zochten naar een kans om samen een restaurant te beginnen. Dat die zó snel voorbij zou komen, hadden we niet gedacht." Coenen is een Brabander van origine en voelde zich in Boxtel van meet af aan op zijn plaats. ,,Ik houd van de gemoedelijkheid hier."

Coenen houdt ook van mooie wijnen. ,,Ik adviseer gasten graag en zoek altijd naar tongstrelende combinaties van wijn en spijs. Daarbij begeef ik me als het even kan buiten de gebaande paden. Dus ik zoek wijnen die niet overal te vinden zijn. Ik beschik over een ruime voorraad in onze eigen kelder."

RIOJAWIJN

Wijnen uit de Spaanse Rioja staan zondag 20 oktober centraal in restaurant De Koetsier. Vanaf 16.00 uur geeft kenner Arno Aartsen een toelichting op het edele druivennat. Een en ander gaat gepaard met een vijfgangen-wildmenu op de kaart. ,,Daar is het nu de tijd voor", aldus chef-kok Van Hoek. ,,Voor een kok is de herfst een heerlijk jaargetijde. Het is het seizoen van noten, vruchten, wild en mooie wijnen", vervolgt hij. ,,In het najaar en de winter staan er meestal rijke gerechten op het menu. Ik kan me echt uitleven met de producten van dit seizoen."

FOTO ONDER: Ayesta van Hoek (links) en Martijn Coenen proosten op een mooie toekomst vol gastronomische hoogtepunten. (Foto: Jan Hermens).


BEZWAREN OMWONENDEN ONGEGROND

Raad van State verwerpt beroep tegen Princenlant

PÅL JANSEN

Princenlant 4 mag worden gebouwd. De Raad van State (RvS) heeft alle bezwaren van buurtbewoners aan de Beneluxlaan in Boxtel verworpen. Projectontwikkelaar Hurks wil op de plek, waar de in 2007 afgebrande sporthal Den Haagakker stond, een complex realiseren met 34 appartementen.

De buurtbewoners zijn het niet eens met het afwijken van het oorspronkelijke plan. Het gebouw van zeven bouwlagen wordt hoger dan in een eerder ontwerp was voorgesteld. Echter, volgens de rechter


ging het destijds om een visie en die is niet juridisch bindend. Er zouden in de ogen van omwonenden bovendien te weinig parkeerplaatsen worden gerealiseerd, gelet op de Boxtelse parkeernorm. Maar de rechter vond het wel voldoende. Er worden 62 parkeerplaatsen extra gerealiseerd, waarvan 34 privéplekken voor bewoners.

Het beroep tegen de manier waarop de gemeentelijke procedure is verlopen, belandde ook in de prullenbak. Normaal gesproken beslist de raad over een bestemmingsplanwijziging en het college van B en W over de omgevingsvergunning. In een coördinatieregeling worden deze twee afzonderlijke besluiten als het ware samengevoegd.

,,Dat doen we wel eens vaker op deze manier, met name om tijd te besparen", zegt wethouder Peter van de Wiel. De bewoners vonden echter dat de bezwaarprocedure werd overgeslagen. Maar volgens de rechter hebben mensen gewoon een zienswijze in kunnen dienen.


'Joost on Tour'

Woonstichting Joost houdt komende week in de gemeente Boxtel tweemaal een inloopspreekuur. De wijkconsulent en -beheerder richten dinsdag 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een ontmoetingsplek in op het grasveld in de Pastoor Mandersstraat in Lennisheuvel. Donderdag 24 oktober is Joost on Tour van 10.30 tot 12.00 uur bij De Kloosterhof in Liempde.

Rommelmarkt

Wie ervan houdt om tussen tweedehands spulletjes te snuffelen, kan zondag 3 november van 10.00 tot 16.00 uur terecht in sportcomplex De Braken. De entree van de snuffelmarkt bedraagt twee euro.