Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

OOK KOMEND WEEKEINDE MO-BROCANTE BIJ FAMILIE PLANTEMA

Snuffelen ten bate van KiKa in Esch

JAN HERMENS

De dwarsdeelschuur van Friso Plantema en zijn vrouw Rinie is op zichzelf al een bezoek waard. Nu hij vol staat met 'mo-brocante', is het des te interessanter om een kijkje te nemen bij de garagesale in Esch. De Plantema's verkopen allerhande spullen voor het goede doel, in dit geval stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

,,Mo-brocante staat voor moderne objecten en brocante", lacht Friso Plantema. ,,Een zelfbedacht neologisme." De Esschenaar houdt voor de 25e keer een garagesale. ,,Maar niet voor het vijfentwintigste jaar, dat niet. Het is allemaal begonnen met stichting Loes Foundation. Die organisatie is opgericht na de dood van een vriendin van mijn vrouw Rinie."

Plantema bezat een enorme verzameling plastic draagtassen met opdruk. Daarvan zijn allerlei producten ontworpen en gemaakt, in eerste instantie om geld mee in te zamelen voor een melklijnproject in Kenia. Plantema: ,,Dat bleek corrupt, dus besloot ik mijn bijdrage aan een andere organisatie te geven. Met de opbrengst van garagesales heb ik het bedrag aangevuld en vervolgens geschonken aan de Rotaryclub Boxtel-Haaren-Oirschot waar ik lid van was. Die club heeft het geld onder een aantal goede doelen verdeeld."

KOPEN EN KRIJGEN

Met het houden van garagesales is Plantema doorgegaan. De bestemming van de opbrengst varieert. Dit keer is dat KiKa, Kinderen Kankervrij. ,,Een heel goed doel, waar ik helemaal achter sta."

De spullen die in de schuur te vinden zijn, heeft Plantema deels zelf gekocht. ,,Ik krijg ook het nodige. Ik sla van alles op in de schuur en in huis voor deze weekenden. Het is een heel karwei om alles op te bouwen en af te breken, maar dat heb ik er wel voor over. Wie goede gebruikte artikelen af wil staan voor de garageverkoop, is van harte welkom."

Komend weekend, zaterdag 19 en zondag 20 oktober is het ook garagesale bij de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch. De entree is gratis, mits bezoekers iets kopen.

FOTO BOVEN: Bezoekers van de garagesale in Esch bekijken het aanbod. De dwarsdeelschuur is op zich al een bezoek waard. (Foto: Albert Stolwijk).

Kort Nieuws

Kaartavond Gemonde

Voetbalvereniging Irene in Gemonde houdt morgen, vrijdag 18 oktober haar tweewekelijkse rik- en jokeravond in de kantine aan de Kaal Hoefsteeg. Vanaf 20.00 uur zijn prijzen te winnen. Deelname kost 2,50 euro. Voor de serieprijzen tellen acht van de eerste elf avonden mee.

Speelgoedbeurs Esch

Gebruikt speelgoed in goede staat wordt maandag 28 oktober van 19.00 tot 21.00 uur te koop aangeboden in Ons Café aan de Leunisdijk 28 in Esch. De speelgoedbeurs is gratis toegankelijk. Mensen die spullen te koop willen aanbieden, dienen uiterlijk 27 oktober te mailen naar speelgoedbeursesch@gmail.com. Er zijn geen tafels te huur.