Afbeelding
Foto: buurtbusvereniging Liempde

CARNAVALSSEIZOEN STAAT VOOR DE DEUR

Oggelvorsen staan in de startblokken voor elf-elf

Oggelvorsenpoel, Esch in carnavalstijd, is druk bezig met de voorbereidingen op het jaarlijkse elf-elfbal. Dat is zondag 10 november vanaf 14.11 in dorpshuis De Es. De jeugd- en volwassen prins worden onthuld, met de complete hofhoudingen.

Kinderen die in Esch wonen en in groep acht van de basisschool zitten, kunnen zich via een inschrijfformulier verkiesbaar stellen voor de verschillende functies in de jeugdraad.

Maar ook de groepachters die bijzonder onderwijs volgen buiten het dorp zijn welkom. De jeugdcommissie heeft echter geen namen en adressen van deze kinderen. Wie mee wil doen, kan een inschrijfformulier ophalen bij Rick van de Ven, Hulsberg 13.

Inschrijven voor de jeugdraad is mogelijk tot maandag 28 oktober.


DIEDERIK EN RIEN HALEN VOGEL NEER

Gemonds gilde heeft nu burgerkoning en -prins

Diederik van der Schoot en Rien van der Heijden wonnen zondag een schietwedstrijd voor niet-leden van het Gemondse gilde. Zij mogen zich een jaar lang respectievelijk burgerprins en -koning noemen.

Veel schutters deden niet mee aan het evenement, maar dat mocht de pret niet drukken. Acht volwassenen en drie jeugdige schutters gingen de strijd aan en probeerden onder uitstekende weersomstandigheden de vogel uit de ruim twaalf meter hoge schutsboom te knallen.

Gemondenaren van zestien jaar en ouder schoten op een houten vogel. Pas na 315 schoten viel het laatste stukje naar beneden. Rien van der Heijden was de gelukkige en mag zich nu een jaar lang burgerkoning van het gilde Sint-Joris Catharina Antonius Sebastiaan noemen. Een titel waaraan overigens geen verplichtingen zijn verbonden. Naast eeuwige roem verwierf Van der Heijden ook een bierpakket.

JEUGD MIST NIET

Bij de jeugd wist Diederik van der Schoot de gipsen vogel met het 110e schot naar beneden te laten tuimelen, hij liet daarmee Amaryllis en Maartje achter zich. Dit drietal schoot goed, laat het gilde weten en miste niet een keer. Met zijn gouden treffer won Diederik een snoeppakket.

FOTO ONDER: Diederik van der Schoot richt het geweer. Hij is met zijn gouden schot burgerprins geworden. (Foto: eigen collectie).


JO SMULDERS GEEFT HET STUUR UIT HANDEN

Buurtbuschauffeur Liempde 'met pensioen'

Jo Smulders was tot vorige week chauffeur van de Buurtbusvereniging Liempde. Donderdag zat hij om elf uur voor het laatst achter het stuur.

Smulders is namelijk 79 geworden en heeft daarmee de 'pensioengerechtigde leeftijd' voor buurtbuschauffeurs bereikt en moest het stuurwiel uit handen geven. Hij heeft zich ruim veertien jaar als vrijwilliger ingezet in de Liempdse buurtbus.

FOTO ONDER: Jo Smulders zat vorige week donderdag voor het laatst achter het stuur van de buurtbus. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding