Winnaar Charles Vermeeren in de finale aan stoot, op de achtergrond nummer twee Dries van der Schoot. (Foto: Hans Verberk).
Winnaar Charles Vermeeren in de finale aan stoot, op de achtergrond nummer twee Dries van der Schoot. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

OUDERE BILJARTERS STRIJDEN OM DE PRIJZEN

Charles Vermeer wint biljartmarathon ouderen

Charles Vermeer heeft vrijdag de jaarlijkse biljartmarathon voor leden van seniorencompetitie Geboliesch gewonnen. Het toernooi voor spelers uit Gemonde, Boxtel, Liempde en Esch vond voor de twintigste keer plaats in het Liempdse dienstencentrum De Kloosterhof.

De poulewinnaars en de drie beste nummers twee kwamen een ronde verder. Dit waren Chris van Roosmalen, Dries van der Schoot, Jan van den Besselaar, Adrie van Rooij, Wim Eltink, Charles Vermeeren en Ad en Willie van der Steen.

Van der Schoot, Vermeeren, Van Rooij en Eltink wisten de poulefase te overleven en belandden in de halve finales. Hierin versloeg Vermeeren Eltink en was Van der Schoot Van Rooij de baas, zodat Vermeeren en Van der Schoot in de finale mochten uitmaken wie de beste van de dag was.

Vermeeren maakte zijn zeventien caramboles in twaalf beurten. Daarmee liet hij Van der Schoot achter zich, die acht van de benodigde 24 caramboles produceerde, achter zich.

Uitslag biljartmarathon

1. Charles Vermeeren; 2. Dries van der Schoot; 3. Wim Eltink; 4. Adrie van Rooij; 5. Willie van der Steen; 6. Chris van Roosmalen; 7. Jan van den Besselaar; 8. Ad van der Steen.

FOTO BOVEN: Winnaar Charles Vermeeren in de finale aan stoot, op de achtergrond kijkt nummer twee Dries van der Schoot naar de verrichtingen van zijn opponent. (Foto: Hans Verberk).


TAEKWONDOKA'S SCOREN IN BELGIË

TS Dekker valt in de prijzen op groot toernooi

Vijf keer goud sleepten dertien sporters van Taekwondoschool Dekker (TS Dekker) zondag in de wacht, plus nog diverse andere medailles. Ze deden mee aan het internationale open Belgische toernooi Flanders Fields in Tervueren. Daar deden 238 sporters uit tien verschillende landen aan mee.

De taekwondoka's van TS Dekker kwamen goed uit de verf. Ze behaalden meerdere eerste plaatsen. Linda Beekmans sleepte bij de junioren een eerste plaats in de wacht bij tuls en sparren. Loubna Driouch wist eveneens een eerste plaats te behalen bij het sparren. Tasnim Bezbiz werd eerste en derde bij dit onderdeel; zij kwam uit in de categorie jeugd.

UITBLINKEN

Junior Femke van Gaal behoorde bij het sparren bij de eersteprijswinnaars. In diezelfde discipline werd Rayaan Suhooli tweede, Roxana Bartmanowicz derde en Mara van der Heijden derde. Zij vallen in de categorie jeugd. Ook Mark de Voss blonk uit in sparren, hij behaalde goud op dat onderdeel. Zilver was er voor Tilila Marouche. Wassim Bezbiz, Corné Beekmans en Kaj van de Meulengraaf vielen buiten de prijzen.


SOFTBALJUNIOREN PAKKEN TITEL

JRC Ducks tevreden over honk- en softbalseizoen

Honk- en softbalvereniging JRC Ducks heeft een prima seizoen achter de rug. Dat stelde voorzitter Bart Toemen afgelopen weekeinde tijdens een bijeenkomst nadat de laatste competitiewedstrijd was gespeeld. Daarbij werden de softbaljunioren in het zonnetje gezet. Met een enorme voorsprong op de nummer twee (Schiedam) werd dit team kampioen.

De softbalvrouwen kwamen voor het eerst uit in de eerste klasse en eindigden als zevende op ranglijst van de degradatiepoule, nét boven Domstad Dodgers. Welke klasse het volgend jaar voor dit team gaat worden, is nog niet bekend. Een verzoek om voortzetting is ingediend, maar hangt ook af van de keuze van de ploeg.

BRONS HONKBALLERS

Op de laatste speeldag verloren de honkbalmannen van Ducks hun tweede positie in de tweede klasse door verlies van middenmoter Stags uit Etten-Leur. Met brons op zak zet de ploeg volgend seizoen in op het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse. Heren 2 speelde als nieuweling in een andere regio in de vierde klasse en eindigde als zesde.

JEUGDTEAMS

De jeugdteams hebben er allemaal een leerzaam jaar op zitten, speelden leuke wedstrijden en kijken met vertrouwen uit naar volgend seizoen dat in maart 2020 start met een serie oefenwedstrijden. In april begint de nieuwe competitie. Daarvoor gaan alle team eerst nog de zaal in voor trainingen.

De jongste jeugd start al binnen enkele weken met deze indoortrainingen en dat is voor kinderen vanaf vijf jaar een geschikt moment om in te stappen. Wie interesse heeft om mee te doen of benieuwd is naar honk- of softbal, kan contact opnemen via e-mail via info@jrc-ducks.nl of een kijkje nemen op www.jrc-ducks.nl.

Bridge

Essche Bridgeclub

Uitslagen donderdag 10 oktober

Jo & Anneke v.d. Aker        68.75

Elly v.d. Broek/Paul Olijslagers        60.76

Hans v.d. Aa/Jeroen Hereijgers        59.03

Mark de Voss, lid van TS Dekker in Boxtel, sleepte bij de mannen goud in de wacht op het onderdeel sparren. (Foto: TS Dekker).