Jesse van Homelen scoort de openingstreffer voor RKSV Boxtel. De ploeg won thuis, in sportpark Munsel, de derby tegen Essche Boys. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

THUISPLOEG IN SPORTPARK MUNSEL VAN MEET AF AAN HET STERKST IN VIERDEKLASSEDERBY

Boxtel heeft geen kind aan defensief Essche Boys

RKSV Boxtel en Essche Boys troffen elkaar zondag in sportpark Munsel voor een ware derby in de vierde klasse. Al na twee minuten kwamen de gastheren voor. Ze wonnen uiteindelijk met 2-0.

Na goed doorjagen van Rowi van de Besselaar wist hij Jesse van Homelen de bal te bezorgen. Deze kreeg hiermee een haast niet te missen kans en schoot beheerst de openingstreffer binnen. Amper twee minuten hierna zag Stefan Persoons de keeper ver voor zijn doel staan. Hij probeerde met een lob te scoren, maar zijn inzet viel net naast het doel. Boxtel bleef druk zetten en Esch moest zich beperken tot verdedigen.

Pas na ongeveer een half uur spelen produceerden de bezoekers hun eerste schot op doel. Boxtel bleef op zoek naar de genadeklap, maar die viel vooralsnog niet. Met name Valentijn Waals had voorin het vizier niet op scherp staan. Boxtel had het dan ook aan zichzelf te wijten dat het met 'slechts' 1-0 naar de thee ging.

PENALTY

Na de rust bleef Rick van Hamond achter in de kleedkamer, Gerben van Boxtel nam zijn plaats in. Het spelbeeld bleef onveranderd, het was wachten op de volgende treffer. Die viel uiteindelijk in de 55e minuut. Nadat Lars van Hamond langs enkele verdedigers soleerde en slim zijn tegenstander opzocht, werd hij gevloerd en had Boxtel een penalty te pakken. Persoons zette zich achter de bal, en schoot beheerst de 2-0 langs keeper Spooren.

Na een uur spelen werd Waals vervangen door Mitchell Vogels. Boxtel joeg nog feller en Esch stapelde fout op fout. De derde treffer wilde echter niet vallen. Persoons en Van Homelen probeerden het een aantal keren van veraf omdat de Essche keeper telkens ver van zijn doel stond. Deze inzetten misten echter de nodige precisie of kracht. Essche Boys probeerde nog een aantal keren door te drukken, zonder succes. Uiteindelijk floot scheidsrechter Verhagen voor het einde en boekte Boxtel een overwinning waar weinig op valt af te dingen. Zondag 20 oktober speelt Boxtel tegen WEC in Wijbosch. De aftrap in sportpark De Glorie is om 14.30 uur.

Zuur gelijkspel voor DVG op bezoek bij BVV

De uitwedstrijd van DVG tegen het Bossche BVV was er eentje die beide trainers erg graag wilden winnen. Dat was hoorbaar aan de fanatieke coaching, vooral aan bij de gastheren. Voor de Liempdenaren smaakte de eindstand 2-2 zuur; zeker in de tweede helft waren zij beter.

De openingsfase was aftastend en viel er nauwelijks een kans te noteren. Een schotje van Bas Smulders ging over het doel. In de dertiende minuut kreeg DVG de eerste grote kans om de score te openen. Tommy van Schijndel brak door, maar er was geen aansluiting voor het doel. BVV probeerde het vooral via lange ballen.

De beste kans op een doelpunt was voor de goed spelende Tijn van Heertum, hij stond in zijn eentje tegenover de keeper maar die wist de bal, ten koste van een hoekschop, te keren. Ondanks de coaching van de trainer van de thuisploeg had DVG veel meer de tweede bal en dus ook controle over het spel.

De belangrijkste fase van de eerste helft begon na een goede rush van Sander van de Ven die binnen het zestienmetergebied van de bal werd gelopen en daar slechts een uittrap aan over hield. Kort daarna penetreerden de Liempdenaren wederom de zestienmeter van de tegenstander, maar het afleggen was onnauwkeurig en leidde een counter in van BVV. Binnen twee passes lag plotsklaps de bal in het DVG-doel: 1-0.

GELIJKMAKER

Na de rust werd de druk op het doel van de Bosschenaren opgevoerd en was het veldspel van DVG beter. De eerste kansjes waren er voor de bezoekers. Een strakke voorzet van Luuk van de Ven ging voorlangs. Vlak daarna viel de gelijkmaker. Net voor de achterlijn werd de bal door Van Heertum strak voorgegeven en Van de Ven liep er stevig tegenaan. De gelijkmaker was volkomen verdiend en er hingen meer doelpunten in de lucht.

Een steekbal op Bas van Houtum was perfect, maar hij werd onderweg aangetikt en omdat hij binnen het strafschopgebied was, wees de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip. De beste kans om op voorsprong te komen. De keeper koos echter de goede hoek en stopte de pingel van Smulders.

In de 85e minuut schoot Sander van de Ven keihard op de lat. Smulders nam de terugspringende bal meteen op de wreef, maar de bal ging naast het doel. De aanvallende aspiraties gingen in deze fase ten koste van de verdediging. De uittrap resulteerde succesvol in een voorzet en een tegendraadse kopbal: 2-1.

De klok stond al op negentig minuten toen DVG een vrije trap kreeg toegekend op zo'n dertig meter van het doel. Alles en iedereen ging naar voren. De voorzet werd van richting veranderd door de ingevallen Jurge van der Velden. Hier had de BVV-doelman niet op gerekend.

Zondag 20 oktober speelt DVG thuis tegen FC Engelen; aftrap in sportpark De Roode Bleek om 14.30 uur.

DVG 2 won thuis van Blauw Geel met 6-1. Het Liempdse vrouwenelftal verloor van Avesteyn/Heeswijk: 6-3.

ZVS Bodemflex 2 - Celdex        21.15

DVG speelde tegen het Bossche BVV gelijk  en hield daar een wrange nasmaak aan over. Met name in de tweede helft speelden de Liempdenaren beter. (Foto: Toon van Ruremonde).