JRL'ers houden hockeytoernooi voor Cochabamba

Lieke Queens en Annely Schreppers, twee scholieren van het Jacob-Roelandslyceum, houden zondag 20 oktober een hockeytoernooi in Oirschot. Met de opbrengst ervan willen zij de reis bekostigen naar Cochabamba in Bolivia. Daar gaat het tweetal, samen met tien andere JRL-leerlingen, volgend jaar kansarme straat- en weeskinderen helpen.

Lieke en Annely (beiden zestien jaar oud) spelen zelf hockey en verzorgen bij hun club ook trainingen. Bovendien werken de twee meiden bij supermarkt Jumbo. ,,Tijdens de reis gaan wij ons steentje bijdragen aan de kans van arme jongeren te vergroten via vrijwilligerswerk. We helpen straatjongeren, maar steken ook de handen uit de mouwen bij weeshuizen en internaten. De reis moeten wij echter zelf bekostigen", meldt Lieke.

Om het reisgeld bij elkaar te verdienen organiseren de meiden komende zondag een toernooi op de velden van de Oirschotse hockeyclub; dat duurt van 11.30 tot 17.00 uur.


Scouts leggen
wereldwijd
radiocontact

Leden van Scouting Boxtel en Scouting Petrus Donders uit Sint-Michielsgestel zitten zaterdag 19 en zondag 20 oktober aan de computer. Wereldwijd doen duizenden scouts komend weekend mee aan communicatie- en techniekevenement jota-joti.

Omdat de scouts uit Boxtel en Sint-Michielsgestel hun eigen draai geven aan de activiteit, noemen zij hem jotari. De twee scoutinggroepen werken samen en verwachten circa driehonderd deelnemers en vrijwilligers. Tijdens jotari worden radioverbindingen gelegd met scouts elders ter wereld. Dat gebeurt met behulp van een zendamateur. Ook maken ze live radio, die uitgezonden wordt via internet. Daarnaast komen er traditionele bosspelen aan bod.

Liempde

Infoavond riolering

In bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd is donderdag 24 oktober om 19.30 uur een informatieavond over vervanging van de riolering in de Nieuwe Erven en Oude Kerkpad in Liempde in combinatie met werkzaamheden voor Rolstoelvriendelijk Liempde. Inloop vanaf 19.00 uur.