Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up, Milad, Wil & Rens?

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend festijn. Ook de editie van 2019, die als thema 'Reis mee' had, zorgde vorige week voor veel creatieve uitspattingen op alle basisscholen. Ook de leerlingen van de Prinses Amaliaschool in Boxtel toonden hun kunsten. En ze wonnen er een prijs mee! Een gouden penseel voor de kinderen van de onderbouw en een gouden griffel voor de leerlingen van de bovenbouw. In groep 4 wonnen Milad Rakesh (7, links), Wil van Oorschot (9, midden) en Rens Bakker (8).

Vertel eens jongens, welke prijs hebben jullie gewonnen? Milad: ,,Ik heb de gouden penseel gewonnen voor de mooiste tekening!" Wil: ,,Ik won de zilveren penseel." Rens: ,,En ik won de derde prijs."

Wat voor tekening hebben jullie gemaakt? Wil: ,,Ik tekende een klein bootje dat naar een eiland voer. Ik zat erin. En naast het eiland lag een zeehond. Maar stiekem durf ik niet in een boot te varen." Rens: ,,Op mijn tekening staat ook een boot, maar dan een hele grote." Milad: ,,Ik heb een vliegtuig met een Nederlandse vlag gemaakt. Dat is groot en hangt in de lucht. Ik dacht meteen aan een vliegtuig toen het over reizen ging. Of kun je ook met de motor op reis? Dat wil ik ook wel een keer proberen."

Wat dachten jullie toen bleek dat je gewonnen had? Rens: ,,Ik was meteen heel blij. En ook heel trots op mezelf." Wil: ,,Ik was ook kei-blij." Milad: ,,Ik wist meteen dat papa, mama en opa heel trots op me zouden zijn. En toen ik tijdens de pauze buiten aan het spelen was, zag ik ze voorbij lopen. Papa zei dat ik een cadeautje krijg omdat ik de eerste prijs heb gewonnen."

Hoe ziet jullie droomvakantie eruit? Milad: ,,Ik wil heel graag naar Turkije. Daar is het zó lekker warm. Ik denk wel dat mijn neef mij gaat missen als ik daar ben. Hij belt me dan waarschijnlijk elke dag." Wil: ,,Dat is toevallig. Ik wil ook naar Turkije. Daar is de zon, kun je lekker zwemmen en staan supermooie hotels. Ik ga er volgend jaar ook op vakantie." Rens: ,,Mijn droomvakantie? Poeh! Daar moet ik over nadenken hoor…" (Tekst en foto: Linda van de Wiel).