Afbeelding
Foto:

Collecte voor noordoosten
India in wereldmissiemaand

Oktober is wereldmissiemaand. Die staat in het teken van noordoost-India. Tijdens alle eucharistievieringen in de Heilig Hartparochie wordt hieraan zaterdag 19 en zondag 20 oktober aandacht besteed. Ook wordt na afloop bij de uitgang van de kerken gecollecteerd.

In de zeven deelstaten van Noordoost-India leven veel verschillende bevolkingsgroepen. Regelmatig is er sprake van spanningen en geweld. De mensen voelen zich vaak tweederangsburgers in eigen land. De rooms-katholieke kerk ziet het als haar missie om zich in te zetten voor de bescherming van de waardigheid en de rechten van deze mensen. (Foto: Missio).


Informatieavond voor parochianen van 'Heilig Hart'

In gemeenschapshuis De Walnoot is woensdag 6 november vanaf 19.30 uur een informatieavond van de Heilig Hartparochie.

Pastoor Geertjan van Rossem stelt kapelaan Marshal Stanislas voor. Vervolgens vertellen de voorzitters van de bestuurscommissies in het kort over het gevoerde beleid en de voorgenomen plannen en geeft Bas Rombauts een overzicht van de financiƫle stand van zaken. Na de pauze gaat de pastoor in op het project 'De missionaire parochie; als God renoveert...'


'Voetstap' zoekt deelnemers voor kunstworkshops

Het Boxtelse vredesproject Voetstap is een serie activiteiten gericht op ontmoeting tussen culturen. Deze en volgende maand staat een kunstproject op de rol.

Samen met beeldend kunstenaars Rasim Huseynov en Wava Rustamova wordt in drie workshops een kunstwerk gemaakt. De creaties worden getoond tijdens de andere activiteiten van het vredeproject. Deelname aan de workshops op de dinsdagen 22 en 29 oktober en 5 november, steeds van 18.30 tot 21.30 uur, kost vijftien euro. Aanmelden via e-mail: caterlouw@xs4all.nl of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Paardenzegening

De Boxtelse menvereniging Paard & Koets houdt zondag 20 oktober om 13.00 uur de jaarlijkse paardenzegening. Pater assumpionist Mart Lemmens besprenkelt bij de Mariakapel aan de Heikant in Esch niet alleen de viervoeters van de aansloten leden, maar ook van andere ruiters.