SONY DSC
SONY DSC Foto: Albert Stolwijk

REMISE VOOR MANNEN IN WEERT

MEP-vrouwen winnen derby tegen Schijndel

De vrouwen van MEP klopten zondag Hopbel in Schijndel met 1-2. Het team behoudt na vijf wedstrijden de ongeslagen status en draait bovenin mee. De mannen speelden verdienstelijk gelijk in Weert (2-2), maar volgens coach Claudie Kerdel had er meer ingezeten.

Volgens coach Stijn Koesen is het vooral het hoge tempo waarmee de MEP-vrouwen de tegenstanders hun wil opleggen. Vooral in het eerste kwart speelden ze uitstekend. Chris Thewessen en Lenneke Schellekens zorgden in die fase voor de 0-2 voorsprong. MEP bleef beter, maar toen Hopbel in het vierde kwart uit het niets de 1-2 scoorde, kregen de Boxtelse vrouwen het toch nog benauwd. Twee strafcorners tegen in de slotfase werden gelukkig bekwaam gepareerd.

SOLIDE INDRUK

Coach Koesen was zeker tevreden. De score had misschien wat ruimer mogen zijn. De verdediging, met Isis Willigendael als sturend middelpunt, maakte echter een zeer solide indruk en kreeg deze zondag (de vijfde competitiewedstrijd) pas het eerste tegendoelpunt te verwerken. Zondag spelen de Boxtelse vrouwen thuis tegen HOD uit Valkenswaard. MEP gaat voor de volle buit. Afslag op sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND VROUWEN

Rosmalen        5-13        HOD        5-6

Oss        5-12        Venlo        5-6

MEP        5-11        HCAS        5-5

Uden        5-10        Geldrop        5-4

Best        5-8        Geel Zwart        5-3

Hopbel        5-6        Berkel E.        5-1

Volgens coach Claudie Kerdel zit de jonge mannenploeg nog volop in een groeiproces, waarbij zij benadrukt dat haar team nog iedere week vorderingen maakt. Zo was MEP zondag in Weert in het begin niet goed bij de les. Toen viel ook de 1-0. In het tweede en derde kwart daarentegen domineerden de Boxtelaren. Sam Verzijden scoorde uit een strafcorner de gelijkmaker en de altijd ijverige Tim van der Ven zette MEP op voorsprong: 1-2. De gastheren kwamen in het laatste kwart alsnog langszij: 2-2. In voorgaande jaren, liep het altijd slecht af voor MEP in Weert. Dat was in dit duel niet meer het geval. Zondag 20 oktober speelt MEP om 14.45 uur in sportpark Molenwijk tegen HOD uit Valkenswaard. Deze ploeg draait bovenin mee en MEP wil nu wel een thuis van een top-drie-ploeg winnen. Ook dat hoort bij het leerproces.

STAND MANNEN

Venlo        5-15        Maastricht        5-5

Eindhoven        5-12        MEP        5-4

HOD        5-11        Geel Zwart        5-4

Basko        5-10        Hopbel        5 -3

HCAS        5-10        Geldrop        5 -1

Weert        5-8        Best        5-1


WETHOUDER VERWACHT GROEN LICHT

Halfverharding Munsel heeft langste tijd gehad

PÅL JANSEN

Bewoners in de omgeving van sportpark Munsel en vrijwilligers van RKSV Boxtel kunnen hun hart ophalen. Het parkeerterrein van het sportpark wordt volgend jaar aangepakt: er komt een verharding te liggen. Althans, dat is het geval als de gemeenteraad op 29 oktober de begroting voor 2020 goedkeurt. Het college van B en W heeft er 70.000 euro voor uitgetrokken, aldus wethouder Herman van Wanrooij.

Omdat de Boxtelse raadsleden er nog over moeten stemmen, houdt voorzitter Ties Pronk van RKSV Boxtel nog een slag om de arm. Maar hij kon zijn vreugde moeilijk onderdrukken toen deze krant hem met het nieuws confronteerde. ,,Dit loopt al járen, zo lang als ik voorzitter ben in ieder geval."

Het parkeerterrein is momenteel half verhard met gravel. Het nodigt diverse auto- en scooterbestuurders uit om er te crossen. En met name in de zomer wordt het 'één grote stofbende'. Wat ook in de buurt de nodige wrevel wekt, weet Pronk. ,,En je moet eens komen kijken als er sneeuw ligt. Wij zouden in ieder geval erg blij zijn als het wordt opgelost. Dan is dit probleem helemaal voltooid verleden tijd."

'GATEN KOMEN TERUG'

Jaarlijks is de gemeente Boxtel vijfduizend euro kwijt om het gravelterrein bij sportpark Munsel te onderhouden. ,,De kosten komen iedere keer weer terug. Dan ontstaan er gaten, worden die weer gerepareerd en als het modderig wordt, zijn ze er zo weer", licht Pronk toe. Wethouder Van Wanrooij beaamt dat: daarom wordt er in de begroting 70.000 euro uitgetrokken om het euvel op te lossen. ,,Over een periode van twintig jaar schrijven we dat af. Dan zijn we 3.500 euro per jaar kwijt. Tel daar de rente bij op en dan zit je zelfs nog onder die 5.000 euro die wij nu jaarlijks neertellen voor alle reparaties."

HARDE ONDERGROND

Ook de vrijwilligers van RKSV Boxtel gaan nog regelmatig aan de slag om het terrein te onderhouden, maar voor bepaalde zaken moet toch professioneel gerei worden ingezet. Pronk: ,,Die ondergrond is zo hard. Als er bijvoorbeeld gaten ontstaan, dan krijgen we die niet met een schop gerepareerd. Daar heb je echt machines voor nodig."

Pronk was nog bang dat het verhelpen van de parkeerperikelen ook dit jaar niet zou lukken gezien de bezuinigingen, maar omdat het budgetneutraal opgelost kan worden, wil het college van B en W er toch in investeren. Wanneer de werkzaamheden starten en welk soort verharding er moet komen te liggen, is nog niet bekend. De gemeenteraad stemt dinsdag 29 oktober over de begroting.

FOTO ONDER: De huidige halfverharding werd bij sportpark Munsel aangebracht in de zomer van 2008. (Archieffoto: Albert Stolwijk).