Sluus exposeert voor het eerst haar schilderijen

Lucia van Kasteren (66) exposeert deze maand voor het eerst van haar leven. Ze schildert onder de naam Sluus. Haar doeken hangen in oktober in het Boxtelse VVV-kantoor aan de Markt.

Kleindochter Lola spoorde Van Kasteren aan om schilderlessen te gaan volgen bij Hannie de Leijer. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en sindsdien heeft ze de smaak te pakken.

In haar hele huis, maar ook buiten Boxtel hangt haar werk. Ze schildert het liefst iedere dag en altijd in de woonkamer. Toen ze de kans kreeg om in het VVV-kantoor te exposeren, greep ze die met beide handen aan. Tijdens de openingstijden van het toeristenbureau is de tentoonstelling te zien.


BHC-leerlingen laten zich zien tijdens markt

Scholieren van de richting Economie & Ondernemen op het Baanderherencollege in Boxtel houden, morgen, vrijdagmiddag 11 oktober een markt. Hier presenteren ze bedrijven die ze zelf opgezet hebben.

Waar de leerlingen normaal gesproken opdrachten maken rondom het opzetten en runnen van een bedrijf, staat binnen de module ondernemen voor beginners de praktijk centraal. Zo hebben zij aandeelhouders gezocht voor hun onderneming, producten ingekocht en diensten bedacht. Ook zijn ze aan de slag gegaan met het maken van een logo en een ondernemingsplan.

De markt duurt van 13.15 tot 15.00 uur en wordt gehouden in de vmbo-school aan de Baanderherenweg 2.