Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEEN TREINEN TUSSEN OISTERWIJK EN BEST

Parallelweg Zuid vier dagen dicht voor spoorwerk

PÅL JANSEN

De sanering van negen wissels op het spoor, waaronder die van het Duits Lijntje is in aantocht. De werkzaamheden van ProRail starten in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober en duren tot maandagochtend 21 oktober. De Parallelweg Zuid wordt daarvoor vier dagen lang afgesloten. Ook rijden er geen treinen.

Het verkeersbord staat een beetje verscholen achter het groen langs het spoor en is voor automobilisten lastig waar te nemen. Maar het staat er toch echt: de werkzaamheden voor beginnen woensdag op donderdagnacht om 00.01 uur volgens het bord en eindigen de maandag erna om 06.00 uur. ,,Ik moest er in eerste instantie ook naartoe lopen om het goed te kunnen zien", zegt eigenaar Jos Hermans van restaurant N9NE, gelegen aan de Parallelweg Zuid. ,,Ik vroeg me in eerste instantie natuurlijk af of mijn restaurant nog bereikbaar is volgend weekend. Na bellen met de gemeente is het nu gelukkig duidelijk dat de wegafsluiting mijn zaak niet hindert."

MATERIEEL

Direct ten zuiden van N9NE wordt de weg afgesloten tot aan het eerste huis richting de Keulsebaan. ProRail pleegde in mei ook al groot onderhoud aan het spoor. Daarvoor werd tijdelijk het Duits Lijntje opnieuw in gebruik genomen om materieel voor het spoor aan te leveren. Hierdoor kon doorgaand verkeer grotendeels worden ontzien. Het was de laatste keer dat er treinen reden.

ProRail verwijdert volgende week in totaal negen overbodige wissels. ,,Dat scheelt namelijk renovatie- en onderhoudskosten. Ook worden zo onnodige storingen voorkomen", aldus ProRail. Tevens worden twee wissels vernieuwd.

RIJPLATEN

Naast de Parallelweg Zuid nabij restaurant N9NE zijn tijdelijk metalen rijplaten aangelegd voor aannemer Swietelsky, die ook in mei het werk uitvoerde. Niet alleen worden van 17 tot 21 oktober de wissels aangepakt, ook vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats tussen stations 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Dat heeft gevolgen voor mensen die met het openbaar vervoer rijden. Van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober rijden er bussen tussen Boxtel en Eindhoven. Alleen in het weekeinde geldt dat voor de trajecten Boxtel-'s-Hertogenbosch en Boxtel-Tilburg.

FOTO BOVEN: In mei werd in opdracht van ProRail al groot onderhoud gepleegd aan het spoor in onder meer de gemeente Boxtel. Toen werd voor de laatste keer het Duits Lijntje in gebruik genomen. (Foto: Peter de Koning).

FOTO RECHTS: Vanwege onderhoud aan het spoor, gaat ook de Parallelweg Zuid voor vier dagen op slot. (Foto: Pål Jansen).

Afbeelding