Edelhert speelt rol in film over het Groene Woud

'Het Groene Woud, Brabant tussen steden'. Zo luidt de titel van de nieuwe film van Brabants Landschap over de natuurgebieden tussen 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. De première is zondag 13 oktober in Udenhout. Onder de 'acteurs' een goede bekende uit Liempde: het edelhert.

De productie van natuurfilmer Mark Kapteijns, tevens boswachter bij Brabants Landschap, brengt op kunstzinnige wijze de 'verborgen natuurlijke schatten van Brabant' in beeld. Er is twee jaar gewerkt aan de productie die uiteindelijk 55 minuten duurt. Tijdens de Week van het Landschap vindt de première plaats in een buitenbioscoop op het terrein van de voormalige steenfabriek in Udenhout. Ook is er op die locatie een vertoning op vrijdag 18 oktober.

De film start op beide avonden om 19.00 uur. Kaartje zijn te bestellen via www.brabantslandschap.nl. Een ticket kost zes euro, zogeheten beschermers van Brabants Landschap betalen een euro minder.


Wijnreis De Koetsier

De Koetsier luidt de culinaire herfstperiode in met een wijnreis door de Rioja. Zondag 20 oktober vanaf 16.00 uur staat het restaurant aan de Eindhovenseweg in het teken van de Spaanse streek. Witte, rode en rosé wijnen, maar ook bubbels en dessertwijnen worden geserveerd. Kenner Arno Aartsen geeft een toelichting en is er een speciaal wildmenu. Meer informatie via www.restaurantdekoetsier.nl of (0411) 67 62 82.