default
default Foto: Albert Stolwijk

'BOUWPLAN PETERSHOF START VOOR ZOMERVAKANTIE'

Sloopkogel treft Golden House in 2020

HENK VAN WEERT

Zeven van de acht te bouwen levensloopbestendige woningen zijn inmiddels verkocht. Toch blijkt de planning om dit najaar te starten met de bouw onhaalbaar. Naar verwachting gaat het leegstaande Chinees restaurant Golden House aan de Schijndelseweg in Boxtel in het voorjaar van 2020 tegen de vlakte om ruimte te maken voor bouwplan Petershof. Een naam die verwijst naar het vroegere wegrestaurant Peters Hoek op die plek.

Vorig jaar zomer behandelde de Boxtelse welstandscommissie van het bouwplan. Toen ging Erik Donker van Helder Projectontwikkeling in Breda er nog van uit dat in de tweede helft van 2019 gestart zou kunnen worden met de bouwwerkzaamheden. ,,De bestemmingsplanwijziging kostte echter meer tijd dan voorzien", meldde Donker deze week toen hij werd gevraagd naar de stand van zaken.

RAADSBEHANDELING

Het bestemmingsplan lag sinds eind juni ter inzage, maar moest aangepast worden met betrekking tot waterhuishouding en verbeelding, meldt een woordvoerster van de gemeente. Volgens haar is het de bedoeling dat de gemeenteraad het plan volgende maand vaststelt.

Over belangstelling voor de huizen heeft Helder Projectontwikkeling niet te klagen. Zeven belangstellenden hebben inmiddels een koopcontract getekend en op de laatste woning is een optie genomen, aldus Donker. De planning heeft hij inmiddels aangepast: ,,In het begin van het tweede kwartaal 2020 verwacht ik dat het voormalige wegrestaurant Peters Hoek gesloopt kan worden. Dat is in een paar weken tijd gebeurd."

BODEMSANERING

Na de sloop wordt nog niet meteen met de bouw gestart, vertelde de projectontwikkelaar. ,,Er is asbest op het terrein is aangetroffen. Door de noodzakelijke bodemsanering door één bedrijf te laten uitvoeren, hoop ik dat dit karwei relatief snel wordt uitgevoerd. Vóórdat de bouwvakkers volgend jaar aan hun zomervakantie beginnen, moet de aannemer aan de slag zijn met de eerste werkzaamheden. Hopelijk kunnen de kopers dan in het voorjaar van 2021 hun huissleutel in ontvangst nemen."

KRAPTE BOUWMARKT

Op de vraag of de krapte op de bouwmarkt nog tot verdere vertraging kan leiden, antwoordt Donker ontkennend. ,,We hebben een aannemer gecontracteerd en die heeft dit project ingepland." De woningen worden gerealiseerd door het Venrayse bedrijf Bouwmij Janssen.

BOVENSTE FOTO: Voormalig Chinees restaurant Golden House aan de Schijndelseweg gaat naar verwachting in het voorjaar van 2020 tegen de vlakte. Er komen acht levensloopbestendige woningen voor in de plaats. De buurt gaat Petershof heten. Het project liep vertraging op wegens bestemmingsplanwijzigingen. (Foto: Albert Stolwijk).

Wegrestaurant Peters Hoek in de jaren zeventig. (Foto: Piet van Oers).