Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MODEZONDAG VALT DOOR SLECHT WEER IN HET WATER

Boxtelse winkels showen laatste trends

Het had eigenlijk een mooie herfstdag in het centrum van Boxtel moeten worden. Maar het slechte weer van zondag noopte de ondernemers om het plan toch maar om te gooien. De laatste modetrends voor het najaar werden zondag getoond, maar wel in de winkels in plaats van op een catwalk op de Markt.

Het is niet de eerste keer dat verschillende Boxtelse ondernemers samenwerken om een modeshow te organiseren. Dat gebeurt al enkele jaren in het voor- en najaar, inclusief verschillende activiteiten voor kinderen. Dit keer was het dus de beurt aan de najaarsmode, maar zoals dat gaat in de herfst liet het weer zich niet regisseren. De voorspellingen waren beroerd en kwamen uit, zo is inmiddels gebleken.

ZONDE

Filipe van den Borne besloot vanwege de slechte weersvooruitzichten namens de organisatie actie te ondernemen en alle buitenactiviteiten af te blazen. ,,Maar de modellen waren toch al gevraagd. We vonden het zonde om ook die af te bellen. Het was toch koopzondag, dus hebben we hen maar naar binnen gehaald", geeft hij aan.

De keuze bleek uiteindelijk een goede zet volgens Van den Borne: over belangstelling in de winkel tijdens koopzondag had hij niet te klagen. ,,Het was echt heel slecht weer; veel te nat voor een show buiten. Maar ondanks de regen hadden we toch nog een geslaagde dag met de nodige klanten. Die hebben we onze najaarscollectie gepresenteerd."

FRANS THEELEN

Bij modecentrum Frans Theelen aan de Stationsstraat was op voorhand al duidelijk dat het weer geen invloed zou hebben op de activiteiten daar. De kledingzaak had al een dynamisch binnenprogramma op de planning staan.

Filiaalleider Martin Heijmans liet verschillende cursisten van dansstudio Denziz hun stijldanskunsten vertonen op de winkelvloer. En passant maakte hij be-

kend mee te doen aan Denziz with the Stars dat in het begin van 2020 zal plaatsvinden (lees ook elders in deze krant).

FOTO BOVEN: Modecentrum Frans Theelen had geen last van de weersomstandigheden aangezien er al een binnenprogramma op de rol stond. Hier was onder meer een voorproefje te zien van Denziz with the Stars. (Foto's: Peter de Koning).

Modellen uit de regio lieten zondag de laatste najaarsmode zien bij onder meer kledingzaak Mr. & Mrs. Filipe aan de Markt in Boxtel. Door de hevige regenval werd de catwalk op de Markt niet opgebouwd.