VIERDEKLASSER VERLIEST THUIS GEFLATTEERD VAN BOSKANT

Essche Boys incasseert vier treffers

Essche Boys was zondag in eigen huis niet opgewassen tegen Boskant. Na een zwak begin van de thuisploeg, maakten de bezoekers direct het verschil. Die wonnen uiteindelijk met 0-4 in het sportpark aan de Witvensedijk. Geflatteerd, maar toch...

De gastheren begonnen slordig, waardoor Boskant direct dreigend was. Het slappe begin resulteerde in de tiende minuut al in de openingstreffer. Essche Boys kreeg de bal meerdere keren niet weggewerkt uit het eigen zestienmetergebied en een Boskantse aanvaller kon de bal volledig vrij in het doel schieten.

Na zwak verdedigen kon de aanvallende middenvelder van Boskant de bal even later in de korte hoek schieten en verraste daarmee de Essche doelman Bart Spooren. Die was vervolgens enkele malen attent en wist zo een derde tegendoelpunt in de eerste helft af te houden.

Essche Boys werd gaandeweg sterker en voetbalde bij vlagen uitstekend. Dit resulteerde dan ook in de nodige kansen. Pim Laansma kreeg de bal net niet genoeg onder controle, waardoor de Boskantse keeper kon redden. Luuk Wolfs had het vizier meerdere malen niet op scherp staan; hij kwam driemaal alleen voor de keeper te staan, maar schoot hij steeds voorlangs.

Vlak voor rust claimden de blauw-witten tevergeefs een penalty nadat Robin van Beek in het strafschop omver werd gebeukt; de scheidsrechter floot echter niet.

EEN OP EEN

Na de thee kwam Boskant sterk uit de kleedkamer en de ploeg kreeg als na enkele minuten de kans om de wedstrijd te beslissen. De bal raakte echter de paal en de rebound werd uitstekend gekeept door Spooren. Essche Boys overleefde de tien minuten durende storm van Boskant. Hierna kwam de ploeg van Leon van Wanrooij weer beter in de wedstrijd en voetbalde aardig. Dit resulteerde in de 65e minuut in een kans voor de aansluitingstreffer, maar weer schoot Wolfs vanuit kansrijke positie voorlangs.

De thuisploeg bleef op zoek gaan naar een doelpunt door een op een te spelen en moest daamee waken voor de gevaarlijk counters van Boskant. Het resulteerde weliswaar in een aantal kansen, maar die werden niet benut. Een vrije trap van achteruit werd door een Boskantse verdediger zomaar hard op eigen doel gekopt, maar de keeper bracht redding en de rebound ging er ook niet in.

Tien minuten voor het eind schoot Van ook nog eens op de lat. Essche Boys bleef proberen, maar de tegenstander maakte in de voorlaatste minuut het beslissende doelpunt. Na een counter werd de Boskantse linksbuiten bediend, die de bal in de hoek plaatste: 0-3. Het moegestreden Essche Boys moest hierna ook nog toezien hoe de Boskantse spits, na een schot op de paal, in de rebound de eindstand aantekende.

Zondag 13 oktober speelt Essche Boys de derby tegen Boxtel, dat net eveneens drie punten heeft verzameld. Op Munsel wordt om 14.30 uur afgetrapt.

FOTO BOVEN: Tim van Velthoven en Cas den Ouden van Essche Boys in de verdediging tegen Boskant. De bezoekers wisten regelmatig een gaatje te vinden in de defensie van hun blauw-witte gastheren. (Foto: Hans Verberk).

Bal rolt maar één helft in waterballet

De Gemondse voetbalclub Irene speelde zondag verdienstelijk tegen Fiducia. Helaas werd de wedstrijd in goed overleg na één helft gestaakt, omdat het veld door de hevige regenval onbespeelbaar was geworden.

Irene ging fel van start en liet zien dat het de drie punten in eigen huis wilde houden. Er werd direct met goed combinatievoetbal de aanval gezocht. De Gemondse club creëerde hierbij veel kansen, maar was in de afronding net iets te gehaast en slordig waardoor. Hierdoor werd slechts één keer het net gevonden. Owen van Lith wist na ongeveer 25 minuten spelen uit een scrimmage te scoren.

STAKEN

Hierna kregen Levi van Rooij en Bart Bressers nog goede kansen, maar ze wisten deze helaas niet te benutten. Het werd ook duidelijk dat het veld steeds moeilijker bespeelbaar was. Na 45 minuten besloot de scheidsrechter dan ook in overleg met beide trainers om de wedstrijd te staken.

Wanneer deze wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend. Volgende week speelt Irene de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Elsendorp.

Twee teams aan kop bij BRTC

RECREATIEF TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) is grand café Rembrandt goed van start gegaan in deze competitie. Stond het team vorig jaar nog in de onderste regionen, dit jaar neemt het na een 3-7 winst op Taverbo-Sabo 2 de leiding, samen met Taverbo-Sabo 4.

Tegen De Dommel moest Taverbo-Sabo 4 onverwacht enkele punten inleveren, maar blijft dankzij de 7-3 zege wel mede aan kop op de ranglijst.

De Horntreffers, dat vorig seizoen nog kampioen werd, moest het in het duel tegen Taverbo-Sabo 3 stellen zonder Wim van Aarle, die haakte op het laatste moment geblesseerd af. Het team kwam niet verder dan een 5-5 gelijkspel.
De ploeg Tot Elf toont zich als nieuwkomer een aangename verrassing en wist tegen Rotsvast een goed resultaat neer te zetten door een 5-5 gelijkspel te behalen.

VEEL PRESTIGE

In de wedstrijd tussen Taverbo-Sabo 1 en Net Genoeg stond veel prestige op het spel. Ronald van Dael van Net Genoeg, speelde de afgelopen jaren namelijk nog voor de tegenstander. Desondanks wist hij goed met de druk om te gaan. Hij hielp zijn ploeg overtuigend aan de overwinning: 7-3.

Sport Kort

Ducks honk/softbal

De uitslagen en het programma van de diverse teams van honk- en softbalvereniging JRC Ducks uit Boxtel. Dit weekend worden de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld.