Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HANDBALSTERS KOMEN ER NIET AAN TE PAS

Vrouwen HCB missen scherpte in Groesbeek

Voor de handbalsters van HCB '92 stond zondag een uitwedstrijd tegen Groesbeeks Glorie op het programma. De tegenstander bleek een maatje te groot voor de Boxtelse ploeg en zelf misten de vrouwen scherpte in het duel.

De eerste helft was vooral voor de thuisploeg. Die scoorde dan ook de eerste vier doelpunten. Voor Boxtel was het uiteindelijk Annemarie Sens die het eerste doelpunt op het scorebord wist te zetten.

Vervolgens vond Liza van Rooij haar teamgenoot Veerle van Abeelen op de cirkel, zodat de score weer wat dichter bij elkaar lag, 4-2. Deze stand wist HCB echter niet lang vast te houden. Want door niet goed uitstappen in de verdediging en een aantal gemiste kansen in de aanval wist uiteindelijk het thuisteam uit te lopen.

Susan van den Berg kreeg nog een terugkomende bal van de Groesbeekse keeper in haar handen en wist die in het doel te krijgen. Het laatste doelpunt voor rust werd gemaakt door Sens van een afstand van negen meter. De ruststand was derhalve 10-4 in het voordeel van Groesbeek.

SLAP

De tweede helft verliep voor de Boxtelse handbalsters helemaal niet zoals gewenst. Veel kansen werden gemist en achterin stond de verdediging slap te spelen. Van Abeelen wist na een kwartier nog wel een doelpunt voor HCB te maken, nadat Sens haar goed had zien weglopen.

Het waren echter speldenprikjes in vergelijking met wat Groesbeek aan doelpunten scoorde. Van Abeelen liet nog een laatste treffer voor HCB aantekenen, nadat ze werd aangespeeld door Daniƫlle Troeijen. De eindstand sprak boekdelen:23-6.

Het was niet de zaterdagavond van de Boxtelse vrouwen van HCB. Het advies van de trainer luidde dan ook: snel loslaten en naar de volgende partij kijken. Zaterdag staat namelijk een thuiswedstrijd tegen Taxandria op het programma.

Uitslagen zaterdag 5 oktober

HVM D1 - HCB '92 D17-8

Groesbeeks Glorie DS2 - HCB '92 DS123-6

Uitslagen zondag 6 oktober

Zephyr/HCB '92 HB1 - Jupiter HB1 20-24

Groesbeeks Gl. - HCB '92/Zephyr DC1 18-7

Apollo HS3 - Aristos/HCB '92 HS2 29-19

Heerle DA1 - HCB '92 DA1 29-13

Programma zaterdag 12 oktober

HCB '92/Zephyr DC1 - Tremeg DC1 10.05

HCB '92 E2 - Goodflooring/HMC E3 11.05

HCB '92 DS1 - Taxandria DS 1 11.10

Programma zondag 13 oktober

HCB '92 DA1 - Bergeijk DA1 09.45

Taxandria HS1 - Aristos/HCB '92 HS2 12.40


GOED RESULTAAT VOOR TAFELTENNISSERS

Taverbo 1 houdt lijstaanvoerder Red Stars 2 op gelijke hoogte

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen ontvingen de mannen van het Boxtelse tafeltennisteam Taverbo-Sabo 1 koploper Red Stars 2. De gasten uit Venray speelden zonder hun jeugdige topper Sem van Gameren, maar hadden met Robbert van den Bosch, Theo van Gasteren en Patrick Zwiers toch een sterk team afgevaardigd.

De eerste wedstrijd van Taverbo-speler Michel Sperling tegen Van den Bosch was meteen een kraker. De Boxtelaar dwong na een 0-2 achterstand een vijfde game af, maar trok daarin met 10-12 net aan het kortste eind. Bram Bakker bracht Taverbo weer op gelijke hoogte met een makkelijke overwinning op Van Gasteren. Vervolgens kwam de voorsprong van Sjoerd Broos met een mooie overwinning op Zwiers, waarna Red Stars met de dubbel de stand weer gelijk bracht.

VIJF GAMES

De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Bakker boekte wederom een overwinning zonder een game verlies tegen Van den Bosch, waarna Sperling weinig had in te brengen tegen Zwiers. In een gelijkopgaande wedstrijd liet Broos in de vijfde game het beste van zijn spel zien en behaalde de winst op Van Gasteren. Zwiers bracht vervolgens Red Stars weer terug in het duel met zijn winst op Bakker, hoewel hij daar wel vijf games voor nodig had.

HATTRICK

Ook de laatste twee wedstrijden werden eerlijk verdeeld. Broos completeerde zijn hattrick tegen Van den Bosch en Sperling redde het zaterdag ook niet tegen Van Gasteren en moest hem de winst laten.

Over de gehele wedstrijd gezien, leverde Taverbo een prima prestatie. Er had zelfs nog wel iets meer in gezeten. Op de ranglijst is de Boxtelse ploeg nu De Brug tot op een punt genaderd en staat door dit gelijkspel op ruime afstand van de degradatieplaatsen. In de bovenste regionen heeft Sittard een kleine voorsprong genomen op Red Stars in de strijd om de titel.

OP DE FOTO: Bram Bakker van Taverbo is hier aan service. Hij speelde sterk en zorgde in zijn twee enkelspelen voor de winst. Dat de Boxtelse tafeltennisploeg de koploper op gelijke hoogte wist te houden, was goed voor het zelfvertrouwen. (Foto: Hans Verberk).