TEAM UIT HAARSTEEG ALSNOG MAATJE TE GROOT VOOR BOXTELSE TRICOLORES

Blessuretijd is funest voor elftal ODC

Het zat ODC niet mee in de thuiswedstrijd die het team zondag tegen Haarsteeg speelde. Nadat Joep van der Meijden halverwege de tweede helft de gelijkmaker scoorde, hing de voorsprong voor de tricolores lange tijd in de lucht. Kansen waren er legio, maar de bal ging er niet in. In de blessuretijd kregen de gastheren in sportpark Molenwijk alsnog het deksel op de neus.

Na de nederlaag van een week eerder in Nieuwkuijk was het voor ODC zaak om de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg te winnen. De Boxtelaren hebben de laatste weken moeite met scoren. Dan wordt al snel over het gemis van de geblesseerde spits Remco Schellekens gesproken. Maar daar staat tegenover dat de jongens die wel in het veld staan, in het verleden bewezen dat ook zij kunnen scoren.

Tegen Haarsteeg kreeg Sjoerd van Lokven al in de eerste minuut een enorme kans. Hij kapte zich tussen twee verdedigers knap vrij, maar schoot de bal daarna naast het doel. Na die vroege kans gebeurde er weinig meer. ODC speelde slordig en ongeconcentreerd en wist de bal vaak niet lang in de eigen gelederen te houden. Haarsteeg speelde ook niet best, maar kwam halverwege de eerste helft wel steeds beter in de wedstrijd. In de 35e minuut mochten de gasten op zo'n twintig meter van het doel een vrije trap nemen. Verdediger Lars Habraken zette zich achter de bal en schoot buiten het bereik van ODC-keeper Robbie Roelofs knap raak: 0-1.

De Molenwijkbewoners moesten in de achtervolging en kregen op slag van rust de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Na slecht uitverdedigen bij Haarsteeg kwam de bal bij Van Lokven. Hij ging alleen op doelman Aaron van Engelen af, maar opnieuw schoot hij de bal langs het doel.

ENERGIE

Na de rust kwam er met Van der Meijden wat meer power in het Boxtelse spel. De ploeg bracht meer energie in de wedstrijd dan voor de pauze, waardoor Haarsteeg er nog nauwelijks uit kwam. Lex van den Biggelaar raakte in de 56e minuut de vuisten van keeper Van Engelen na een prima aanval. Een minuut later leek de gelijkmaker te vallen, want Van den Biggelaar tikte een vrije trap van Van Lokven binnen. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 65e minuut viel dan eindelijk de gelijkmaker. Een rush van Van den Biggelaar werd door de Haarsteegse doelman nog gestuit, maar Van der Meijden schoot de bal in de rebound binnen. Het bezoekende team wankelde in de fase die volgde en de 2-1 hing in de lucht.

Een voorzet van ODC'er Mark Verhagen werd door Tijn Boons doorgekopt naar Aerd van Brunschot die de bal net niet voorbij de keeper kon krijgen. Vlak voor tijd had invaller Lennart Sannen de bal voor het intikken nadat goalie Van Engelen al gezien was. Hij kreeg de bal echter niet goed onder controle. Vervolgens raakte Van den Biggelaar opnieuw de vuisten van de Haarsteegse keeper.

In de blessuretijd kregen de rood-wit-blauwen het deksel op de neus. Bij een corner werkte de Boxtelse defensie de bal niet goed weg, waarna opnieuw Habraken namens Haarsteeg doel trof: 1-2. Daardoor leden de thuisploeg een zure en niet verdiende nederlaag.

Het zit de mannen van trainer Carlo Vorstenbosch niet mee. Na de tweede nederlaag op rij staat ODC nu elfde op de ranglijst, met drie punten uit drie wedstrijden. Zondag 13 oktober probeert het Boxtelse team het tij te keren als om 14.30 uur de bal gaat rollen bij DSC in Kerkdriel.

FOTO BOVEN: Lex van de Biggelaar van ODC vol in de aanval. Er waren genoeg kansen, maar deze verzilveren bleek geen sinecure. (Foto: Hans Verberk).

Slordig LSV geeft winst in slotfase weg

Vijfdeklasser LSV speelde zondag in eigen huis tegen Dees uit Wintelre. Ondanks een prima beginfase in het Lennisheuvelse sportpark, liep de thuisploeg in de eerste helft al tegen een achterstand aan. Die werd nog weggewerkt, maar in de slotfase ging het toch mis. Met drie punten uit drie wedstrijden is er voor het team van trainer Boy Obispo nog veel werk aan de winkel.

LSV liet vanaf de aftrap de bal goed rond gaan, waardoor Dees er niet aan te pas kwam. Deze sterke start werd echter in de 21e minuut teniet gedaan. Dees kreeg een inworp, binnen drie passen stond de spits uit Wintelre voor keeper Maykel van Kasteren en schoot binnen: 0-1.Het spel ging hierna heen en weer met kansen voor beide ploegen.

ZUIVER IN DE HOEK

Kort voor rust kreeg LSV de 0-2 om de oren, dit keer vanuit een hoekschop. De bal werd door een speler van Dees voor het doel gebracht en van dichtbij binnen gekopt door een teamgenoot. Nog voor de thee deed LSV iets terug. Abdel-Malik Yachou nam een corner die uiteindelijk weer voor zijn voeten belandde. Hij schoot de bal zuiver in de hoek, onhoudbaar voor de keeper van Dees.

VRIJE TRAP

Na de pauze kwam LSV wederom sterk uit de kleedkamer en liet de bal het werk doen. De beloning kwam in de 56e minuut toen Dirk van der Struijk een vrije trap nam. Hij passeerde al zijn tegenstanders en schoot binnen: 2-2.

De ploeg uit Lennisheuvel ging daarna op zoek naar het winnende doelpunt, maar was slordig in de laatste fase. Door een fout in de verdediging kwam Dees er alsnog uit over de rechterkant en werd de bal binnen geschoten. LSV waagde nog een laatste poging om gelijk te maken, maar dit bleek tevergeefs.

Zondag 13 oktober gaat LSV op bezoek in Haghorst bij EDN '56. Daar wordt om 14.30 uur afgetrapt.

FOTO RECHTS: Abdel-Malik Yachou van LSV in duel in de verloren thuiswedstrijd tegen Dees uit Wintelre. (Foto: Hans Verberk).