Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HOCKEYMANNEN SPROKKELEN EERSTE PUNTEN BINNEN

MEP-vrouwen stuiten op keepster

Onder barre weersomstandigheden haalden de mannen van de Boxtelse hockeyclub MEP zondag hun eerste competitiepunten binnen. Best werd overtuigend met 7-2 verslagen. De vrouwen van MEP slaagden er, ondanks een enorm veldoverwicht, niet in een bres te slaan in de stugge verdediging van Best. Een tweede doelpuntloos gelijkspel was voor hen daarmee een feit.

Bakken regen konden de vechtlust van de MEP-vrouwen zondag niet temperen. De thuisploeg zette met veel balbezit direct druk. Af en toe werd het team gevaarlijk, met name door de passing van Tedje Koesen die de bal hard de cirkel in sloeg. De kansen werden echter niet benut, daarnaast had de keepster van Best een uitstekende middag.

Na de rust nam het overwicht van MEP alleen maar toe. De Boxtelse vrouwen vochten tegen de tijd en werden iets slordiger. De verdediging van Best stond echter goed en bleef knap stand houden. Hoewel ze veel minder te doen kreeg, hield ook keepster Meike van Dinther van MEP de nul. Maar juist dan moet de goalie extra attent zijn.

NUL

Ondanks dat er geen doelpunten werden gemaakt, is het toch de vierde wedstrijd op rij waarin MEP de nul weet te houden. Trainer Lorenzo Westreenen, tevens oud-coach van MEP, was dik tevreden. De Boxtelse oefenmeester Stijn Koesen kon zijn ploeg geen verwijten maken. Ze had keihard gewerkt en trof een fenomenale keepster op haar pad.

Zondag hoopt Koesen met zijn ploeg effectiever te zijn. Dan gaan de vrouwen van MEP op bezoek bij buurman Hopbel uit Schijndel. Afslag is dan om 12.45 uur.

STAND VROUWEN

Rosmalen         4-10         Best         4-5
Oss         4-9         HCAS         4-5
MEP         4-8         Geldrop         4-4
Uden         4-7         HOD         4-3
Hopbel         4-6         Geel Zwart         4-3
Venlo         4-6         Berkel E.         4-1

SOLO

Ook de mannen van MEP speelden zondag tegen Best in de stromende regen. De Boxtelaren lieten zien niet bepaald een 'mooi weer-ploeg' te zijn. Ze hadden er zin in en het eerste kwart speelden de mannen hun beste spel van het seizoen. Binnen vijftien minuten was het namelijk al 3-0. Sjoerd en Sam Verzijden namen de eerste goals voor hun rekening. Igor Verboven scoorde na een onnavolgbare solo snoeihard in de linker bovenhoek het derde doelpunt.

MEP liet de teugels in het tweede kwart wat vieren en dat bezorgde Best een regen aan strafcorners. Doelman Floris Schellekens keepte een geweldige partij en voorkwam daardoor menig tegentreffer. Toen de 3-1 viel, zetten de Boxtelse mannen de knop weer om. De machine kwam weer op gang en MEP liep soepel uit naar een ruime voorsprong. De 5-2 was het mooiste doelpunt van de middag. Een combi-goal die over vele schijven liep werd door Sjoerd afgerond. Na de pauze had vooral Bram van Zandbeek met twee goals het vizier op scherp.

UNIEK

Daarnaast viel zondagmiddag nog een unicum te beleven in sportpark Molenwijk. Vlak voor tijd gaven beide scheidsrechters namelijk op exact hetzelfde moment een gele kaart aan verschillende spelers van de tegenpartij. In de slotfase speelde MEP dus tegen negen man.

Coach Claudie Kerdel kon niet anders dan tevreden zijn. Zij noemde de zege een echte teamoverwinning en hoopt de lijn door te kunnen trekken in de lastige uitwedstrijd tegen Weert die zondag op het programma staat. De afslag is dan om 14.45 uur.

STAND MANNEN

Venlo         4-12         Maastricht         4-5
Eindhoven        4-9         Geel Zwart        4-4
HOD        4-8         MEP        4-3
Basko        4-7         Hopbel        4-3
HCAS        4-7         Geldrop        4-1
Weert         4-7        Best        4-1

FOTO BOVEN: De vrouwen van MEP waren zondag de bovenliggende partij. June van de Besselaar breekt hier wel door de verdediging, maar scoort niet. (Foto: Hans Verberk).


Leden tennisclubs strijden samen om Boxtelse titel

De tennisverenigingen De Peppelieren, Munsel, De Merletten en Die Braecke houden van zaterdag 26 oktober tot en met 10 november de Boxtelse jeugd- en seniorenkampioenschappen. Het toernooi is in Liempde bij De Peppelieren aan de Hogenbergseweg.

De tientallen tennisliefhebbers bepalen tijdens het grote toernooi wie de beste is van Boxtel. Voor tenniskids in de categorieën rood en oranje is er woensdag 6 november van 15.00 tot 17.00 uur een evenement. Inschrijven hiervoor kan via tenniskids.toernooi.nl.

Aanmelden voor het Boxtels tenniskampioenschap is nog mogelijk tot en met maandag 14 oktober via de website mijnKNLTB.toernooi.nl. De finales zijn zaterdag 9 en zondag 10 november.

Walnootdrive kent vaste plek op bridgekalender

Bridgeclub Revanche houdt zondag 27 oktober weer de jaarlijkse Walnootdrive in gemeenschapshuis De Walnoot. Deze is na tien jaar bijna niet meer weg te denken op de kalender van de bridgers en wordt bezocht door belangstellenden uit het hele land.

Door omstandigheden heeft de organisatie van het gemeentelijke toernooi dit jaar moeten uitwijken naar de tweede zondag in oktober als speeldatum. De aanvang is om 14.00 uur in het gemeenschapshuis aan het Reginaplein 1 in Boxtel. Naar verwachting wordt daar rond 17.30 uur de uitslag bekend gemaakt.

De inschrijving sluit woensdag 16 oktober. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer informatie via Bert Hermkens, e-mailadres bhermkens@home.nl.