Ruim vijftig darters stonden zondag in de tent bij de Poort van Liempde. Ze namen het tegen elkaar op in een lokaal darttoernooi. Wethouder Peter van de Wiel mocht daarbij de eerste pijl gooien. (Foto: Gerard Schalkx).
Ruim vijftig darters stonden zondag in de tent bij de Poort van Liempde. Ze namen het tegen elkaar op in een lokaal darttoernooi. Wethouder Peter van de Wiel mocht daarbij de eerste pijl gooien. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

DARTEN VOOR ALLE NIVEAUS: 'ZELFS WETHOUDER DEED MEE'

Liempde richtte de pijlen op het bord

In een grote tent naast horecazaak de Poort van Liempde speelden zondag zo'n 25 koppels een pittig dartstoernooi. Uitbater Mari van den Brand sloeg hiervoor de handen ineen met buurtvereniging Den Berg. Ondanks de regen waren er voldoende deelnemers die streden om de prijzen. Wethouder Peter van de Wiel gooide de eerste pijlen van de dag.

,,Darters van alle niveaus doen mee, van wedstrijdspelers tot amateurs. Omdat we het toernooi voor iedereen leuk willen houden zijn er meerdere prijzen, zowel voor de dagwinnaars als de eerste plaats in de poule", vertelt Van den Brand.

Vorig jaar werd het toernooi voor het eerst gehouden in samenwerking met de Liempdse buurtvereniging. Toen was het echter nog wat dringen bij de dartborden en duurde het lang voordat de finale gespeeld kon worden. Dat was dit jaar volgens Van den Brand al beter geregeld. ,,Ik heb wat geïnvesteerd in nieuwe borden en de tent laten zetten zodat we ook met slecht weer, zoals zondag, door kunnen gaan."

SUPERLEAGUE

De uitbater kijkt tevreden terug op het toernooi. Met ruim honderd bezoekers die de sport kwamen bekijken en een optreden van zanger Danny Everett is de opzet volgens de Liempdenaar geslaagd. ,,Het is een leuke dag geweest voor iedereen. Als we naar het niveau kijken dan zie je dat er darters meedoen die normaal gesproken in de superleague van Boxtel spelen, maar ook mensen die maar een gemiddelde van twintig of dertig gooien. Ja, zelfs wethouder Peter van de Wiel kan dus nog een keer meedoen", zegt hij lachend.

Uiteindelijk ging het koppel Alexander Pinenta en Ramon van der Heijden er met de hoofdprijs vandoor. Daarnaast waren er nog prijzen voor de winnaars van de verliezersronde: George Stuurman en Erik van der Velden. Pinenta gooide ook de hoogste finish uit met 126 punten, dat deed hij in de finale. In totaal werd er zeven keer 180 gegooid tijdens het toernooi.