JOHN VAN HEERTUM LEGT FUNCTIE NEER

Wijkorgaan Liempde is op zoek naar nieuwe voorzitter

RENS VAN DEN ELSEN

Vanwege het aftreden van voorzitter John van Heertum is Wijkorgaan Liempde op zoek naar een opvolger voor hem. Hij of zij kan per 1 januari 2020 aan de slag. ,,Na twaalf jaar is het ook wel eens tijd voor een frisse wind", aldus de huidige voorzitter.

Het wijkorgaan in Liempde wordt gevormd door vertegenwoordigers van alle buurtverenigingen, negen in totaal, die de maatschappelijke belangen van iedere buurt behartigen, aangevuld door een onafhankelijke voorzitter. ,,Natuurlijk ben ik wel lid van een buurtvereniging, maar in mijn functie heb ik tijdens vergaderingen geen geldende stem. Buiten dat zorg ik momenteel voor zowel de notulen als de financiën. Dat willen we in de nieuwe situatie wat beter gaan verdelen, zodat niet alles op één persoon aankomt", vertelt Van Heertum.

Ieder jaar krijgt de dorpse instantie een vastgesteld budget van de gemeente waaruit zaken worden gefinancierd om de buurten leefbaar te houden. Zo heeft het wijkorgaan in het verleden een bijdrage geleverd aan onder meer Winterfair Liempde, aanschaf van AED's en bijbehorende cursussen, speeltoestellen, de aanleg van de skatebaan, een bijdrage aan rolstoelvriendelijk Liempde en de verschillende jubilea van de buurtverenigingen. Van Heertum: ,,We hebben geen uitvoerende rol, maar adviseren en verbinden verschillende partijen wel."

SAMENWERKING

Eens per twee maanden is er een vergadering en worden aanvragen getoetst en beoordeeld. Het wijkorgaan werkt hierbij samen met wijkmakelaar Hans Mols van de gemeente. Een paar keer per jaar stemt het zaken af met andere verenigingen en stichtingen die een algemeen maatschappelijk belang en karakter in Liempde hebben zoals BOL, SPPiLL, Dorpsberaad en ABL. ,,We proberen zo goede ideeën voor Liempde vorm en richting te geven", aldus Van Heertum.

De voorzitter wordt gekozen voor een termijn van drie jaar en leidt de vergadering, stelt de agenda op en onderhoudt contacten met alle partijen. Wie interesse heeft in deze vrijwilligersfunctie of meer informatie wil, kan mailen naar wijkorgaan.liempde@gmail.com of bellen met Van Heertum via telefoonnummer 06-22 51 31 52.