Ploegers installeert haar prins

Prinsenvereniging De Ploegers installeert zaterdag 2 november haar nieuwe koldervorst. Hij gaat de scepter zwaaien over het 53e seizoen van de Liempdse carnavalisten.

De receptie voor de nieuwe prins en zijn adjudant is op zondag 3 november. Deze vindt samen met de installatie plaats in Ploegerspaleis Het Hof aan de Nieuwstraat 43 in Liempde.

AFSCHEID

Op zaterdag 2 november neemt De Ploegers afscheid van de huidige leutvorst Joost d'n Echte en diens adjudant Tom. De avond begint om 20.30 uur. Als Joost Schepens de 'proeve van bekwaamheid' met goed resultaat aflegt, wordt hij opgenomen in het gilde van oud-prinsen. Hierna volgt een installatiespel dat tot de bekendmaking van de nieuwe prins en adjudant leidt. De receptie op zondag begint om 15.11 uur en duurt tot 18.11 uur. Een verrassend stel fungeert als 'feestpaar'.

TIPS

Ondertussen worden tips verspreid over de identiteit van de nieuwe Ploegersprins, onder meer in deze krant. De Liempdse prinsenvereniging geeft aan een 'prachtige vondst' te kunnen presenteren.