Afbeelding
Foto: Hans Verberk

JRC DUCKS TE STERK VOOR BLACK EAGLES

Boxtelse basketbalploeg vliegt voorbij Rosmalen

De basketbalvrouwen van JRC Ducks kenden een succesvolle zondagochtend. Black Eagles uit Rosmalen bleek geen partij voor de Boxtelse ploeg. Eindstand: 75-41.

De ploeg uit Rosmalen stond zondagochtend voor de tweede keer tegenover Ducks. Met een volledig fitte selectie begon het gastteam prima aan de wedstrijd, waardoor de ploeg al snel met 7-0 voorstond. Ook verdedigend ging het een stuk beter dan tijdens het eerste duel. Het tempo kwam er sneller in. Bij rust stond het al 36-21.

Ducks ging de hele wedstrijd op dezelfde voet verder en wisselde alle elf spelers continue door. Black Eagles raakte steeds vermoeider en de Boxtelse ploeg wist steeds makkelijker tot scoren te komen. Ducks kreeg van de coach dan ook de opdracht om het vierde kwart minimaal te eindigen met 75 punten. Tien seconden voor tijd werd deze eindscore bereikt: 75-41.

PROGRAMMA

De eerstvolgende wedstrijd van de basketbalvrouwen is zondag 27 oktober tegen Vido in Veldhoven. Daar begint het duel om 10.15 uur.

FOTO BOVEN: Black Eagles uit Rosmalen kon het niet bolwerken tegen JRC Ducks. (Foto: Hans Verberk).


TOERNOOI IN VERNIEUWDE SERENADE

Bridgers vieren eerste lustrum van jaarlijks kampioenschap

Leden van alle Boxtelse bridgeclubs en alle thuisbridgers kunnen zich vanaf nu weer opgeven voor het Boxtels Bridgekampioenschap. Dit toernooi viert zaterdag 14 december in De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde haar vijfjarig bestaan.

Meedoen aan dit kampioenschap is mogelijk indien een speler van het bridgepaar óf inwoner van Boxtel, Liempde of Esch is óf lid is van een van de vele bridgeclubs in Boxtel, Liempde of Esch. Er worden 28 spellen topintegraal gespeeld. Voor de eerste drie plaatsen is er een aandenken en aan de kampioenen wordt de wisselbokaal uitgereikt. Ook voor enkele andere deelnemers is er een prijs.

AANMELDEN

Het inschrijfgeld bedraagt twintig euro per paar, dit is inclusief een drankje, warme hapjes en een blijvende herinnering aan de speelmiddag. Het bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL05RABO 0128 729 538 ten name van Bridgeclub Liempde en onder vermelding van beide namen. Aanmelden kan tot en met zondag 1 december per e-mail via gestelcorrie@hotmail.com of via telefoonnummer 06-10 46 07 13 onder vermelding van de naam van beide spelers, telefoonnummer, e-mailadres en speelsterkte. Deelnemers zijn vanaf 12.45 uur welkom en de drive zelf start om 13.30 uur.


Sparrenbosloop: hardlopen tussen de naaldbomen

Hardlopers van alle leeftijden kunnen zondagochtend 27 oktober terecht bij Sparrenrijk in Boxtel. Daar houdt atletiekclub Marvel de 52e editie van de Unilux Sparrenbosloop.

Ook dit jaar staat het vernieuwde rondje van 3,6 kilometer door Sparrenrijk op het programma. Recreanten lopen één of twee rondjes, de wedstrijdlopers rennen er drie en lopen dus elf kilometer.

Alle volwassen deelnemers starten tegelijk om 11.00 uur. Om 10.30 uur begint de Kidsrun, een speciale loop over vijftienhonderd meter voor kinderen tot en met twaalf jaar.

De Sparrenbosloop maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het Meierij Cross Circuit. Later volgen nog wedstrijden in 's-Hertogenbosch, Vught en Sint-Michielsgestel. Er zijn extra prijzen voor deelnemers die hier aan meedoen. Meer informatie: www.avmarvel.nl.

Jeanne Teulings sterkste tijdens regiomixtoernooi

Jeu-de-boulesvereniging De Walnoot speelde maandag haar wekelijkse regiomixtoernooi. Jeanne Teulings kwam van de 41 deelnemers als de beste speelster uit de bus.

De zon liet verstek gaan en de temperatuur was net te laag om buiten te spelen, waardoor de boulesclub gebruik maakte van haar binnenbanen.

Jeanne Teulings was het sterkst (3/18), gevolgd door Ben van Casteren (3/17). Met een iets grotere afstand behaalde Jozef Pennings de derde plek.Vierde werd Jan Levrijssen (3/12) en Kees Doevendans pakte de vijfde plek (2/16). De laatste prijswinnaar was Jo Hanegraaf (2/14).

Mensen die willen deelnemen kunnen dat elke maandag vanaf 13.00 uur doen aan de Selissenwal 25. Op dinsdag- en donderdagmiddagen kunnen beginnende boulers kennismaken met de sport. Meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.