Afbeelding
Foto:

'Auto's moeten te gast zijn in Baroniestraat'

Door de Baroniestraat rijden dagelijks duizenden motorvoertuigen. Veel te veel, volgens 34 bewoners. Zij willen de straat laten herinrichten tot een gebied waar auto's te gast zijn en fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen.

Er is een brandbrief opgesteld. Een groep bewoners van de Baroniestraat overhandigt die woensdag 23 oktober aan verkeerswethouder Herman van Wanrooij. Ze zijn de verkeerssituatie voor hun voordeur naar eigen zeggen 'meer dan spuugzat'.

DUBBELE OVERWEG

De voorgenomen opheffing van de dubbele overweg en de aanleg van een fietstunnel op die plek gaf de bewoners van de Baroniestraat hoop, want hiermee zou de drukte in hun straat afnemen. Nu de nieuwe stikstofwetgeving in ieder geval voor vertraging van de opheffing de twee spoorwegovergangen zorgt, is voor hen de maat vol.


Graffitikunst

Het gebeurt vaak dat wanden en muren lukraak ondergespoten worden met verf, troep die er niet uitziet maar helaas ook héél moeilijk te verwijderen is, jammer. Dit noemt men graffiti, maar het is gewoon troep!
Maar wat nu drie kunstenaars in de Passage Riche hier in Boxtel aan het aanbrengen zijn, dát is graffiti op topniveau in mijn optiek. De eigenaar benadrukt dit nog eens extra, hij heeft op de dakrand led-verlichting aangebracht die de wand zeer sfeervol verlicht in de nachtelijke uren.
Men heeft mij verzekerd dat als het kunstwerk klaar is men er een beschermende laag op aanbrengt tegen baldadigheid welke dit kunstwerk kan aantasten. Prima idee, wat perfect gerealiseerd is in dit toch al sombere donkere straatje. Een idee voor nog elders in Boxtel?

        MARTIN VAN TILLAART

FOTO ONDER: Detail van de streetart die stichting Tunnel Vision momenteel aanbrengt op de gevel van Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche. Daarop zijn diverse afbeeldingen van personages uit de relatief recente muziekgeschiedenis te zien. Zoals Frank Sinatra. (Foto: Henk van Weert).


RECHTGEZET

In het artikel op de voorpagina van vorige week werd gemeld dat de gemeente enkele agrarische bedrijven in de buurtschap heeft uitgekocht om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Dit is onjuist. Projectontwikkelaar Van Wanrooij heeft de bedrijven uitgekocht. Ook werd in het artikel gesproken over de uitstoot van CO2; dat moet echter stikstof zijn.

Boxtel

Boekenbeurs Vincentius

In de kringloopwinkel van Vincentius aan de Van Leeuwenstraat wordt vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober de jaarlijkse beurs met tweedehands boeken gehouden. Publiek is er van 10.00 tot 17.00 uur welkom. Met de opbrengst van de boekenverkoop helpt de Vincentiusvereniging mensen die rond het bestaansminimum leven.