Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Aubrey?

De gangen van zowel de Sint-Petrusschool als Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker stonden vrijdagavond vol met stuiterende kinderen. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van acht basisscholen uit Boxtel kochten een kaartje voor het jaarlijkse Kinderboekenbal dat in het kader van de Kinderboekenweek werd gehouden. Daar namen zij deel aan verschillende activiteiten met als thema 'Reis mee'. Ook de elfjarige Aubrey van Kasteren uit groep acht van de Sint-Petrusschool was aanwezig en heeft zich erg vermaakt.

Wat heb je allemaal zoal gedaan? ,,Ik heb op de stier gezeten, maar daar viel ik snel vanaf. Verder heb ik meegedaan aan de stoelendans en heb ik een brief geschreven."

Een brief? En aan wie was die gericht? ,,Aan Milou, een klasgenootje."

Is dat je vriendinnetje? Aubrey begint te lachen: ,,Nee hoor, gewoon een vriendin. Maar ik heb wel heel veel andere brieven gelezen, die gingen wel over stelletjes uit de klas. Daar moest ik wel een beetje om lachen, want van veel klasgenoten wist ik het al."

Oh? Ben je graag op de hoogte van alles? ,,Nou, je moet toch wel weten wat er allemaal in de klas gebeurt?"

Ja, dat is waar. Vind je het dan ook leuk om te weten wat er buiten de klas om speelt? In Boxtel of in Nederland? ,,Dat niet zozeer, maar ik weet bijvoorbeeld wel dat de boeren zijn gaan staken vorige week en dat er tractoren over de snelweg reden."

Nu is de Kinderboekenweek van start gegaan, lees je graag? ,,Dat ligt eraan. Boeken die ik graag lees, die lees ik en boeken die ik niet graag lees, die niet."

En wat vind je dan leuk om te lezen? ,,Het leven van een loser vind ik leuk. Die mag mama ook altijd meenemen als ze naar de bieb gaat. Zolang het maar niet te veel woorden zijn of hele kleine letters, zoals in Kruistocht in spijkerbroek."

Wat doe je verder nog in je vrije tijd? ,,Ik ben een buitenmens, speel graag met andere kinderen. Dan maakt het me niet uit of ze kleiner of groter zijn dan ik. Dan doen we bijvoorbeeld of we Pokémon zijn of spelen we voetbal."

FOTO RECHTS: Aubrey van Kasteren vermaakt zich opperbest tijdens het Kinderboekenbal dat vrijdag werd gehouden in de bibliotheek. (Foto: Peter de Koning).