Kooktuin Esch start workshops over gezond koken voor diabetici

Catrien Kuijpers van De Kooktuin in Esch start dinsdag 22 oktober met een reeks van vier workshops Gezond Koken. Deze zijn gericht op mensen met suikerziekte die willen leren hoe zij gemakkelijk een gezonde maaltijd kunnen maken en zelf hun waardes beter onder controle kunnen houden. De deelnemers maken hierbij gebruik van lokale producten, meestal direct uit de moestuin.

De workshops vinden eens per twee weken op dinsdag van 17.30 tot 20.30 uur plaats. In een groep van maximaal tien deelnemers wordt een maaltijd bereid onder begeleiding van Kuijpers en diabetesverpleegkundige Irma Kuijs. De deelnemers eten de gerechten daarna samen op. Naast allerlei recepten krijgen de cursisten tijdens de workshops meer informatie over suikerziekte, leren zij hoe zij hun waardes door voeding kunt beïnvloeden en wisselen ze tips en ervaringen uit met andere deelnemers.

Vanuit De Kooktuin in de buurtschap Hal kijk je uit over de velden. Daar gaan de deelnemers aan de slag met verse, onbewerkte producten of ingrediënten die zij zelf plukken uit de moestuin. De cursisten leren maaltijden koken zonder pakjes en zakjes.

Kuijpers en Kuijs hebben beiden een passie voor koken en eten. Zij laten in de workshops zien dat het niet moeilijk is om een gezonde maaltijd te maken. Hun doel is de deelnemers te laten ervaren dat gezond eten ook genieten kan zijn.

Deelname aan vier workshops inclusief maaltijd en educatie, kost honderd euro. Na afloop van elke workshop krijgen de deelnemers de recepten mee naar huis.

Meer informatie is te vinden op de website www.dekooktuin.com.