Afbeelding
Foto: LTV De Merletten

'ER ZIJN VAN DIE DAGEN DAT ALLES LUKT'

Liempds libreteam wint van koploper dankzij Leo van Erp

Er zijn van die dagen dat alles lukt. Dat merkte biljarter Leo van Erp onlangs in de uitwedstrijd van zijn libreteam 't Wapen van Liempde. Dankzij een score van tachtig caramboles, driemaal zijn normale gemiddelde, wist hij de winst tegen koploper Krijt op Tijd uit Veghel binnen te slepen.

Van Erp speelde een grandioze pot en maakte de wedstrijd in slechts negen beurten uit met een gemiddelde van 8,88. Hij maakte gedurende de partij een mooie serie van 27 en tijdens zijn slotserie toverde hij nogmaals 27 caramboles uit zijn keu. Hij gunde daarmee tevens zijn tegenstander maar drie punten.

Ook Peter van Lierop speelde goed, maar hij had de pech dat zijn tegenstander een nog betere avond had. Na dertien beurten had Peter 74 van de benodigde negentig caramboles gescoord en behaalde hiermee toch nog acht punten voor het Liempdse team. Ook kopman Leo van Hastenberg trof een sterke tegenstander, maar wist toch een gemiddelde van 6,81 te behalen en zes punten. Dat was genoeg voor de dagwinst.

MINIMAAL

Het tweede libreteam wist zijn duel ook naar zich toe te trekken, al behaalde het slechts een minimale overwinning in de uitwedstrijd tegen De Kruiskamp 1 uit 's-Hertogenbosch. Patrick Sterrenburg (met een gemiddelde van 2,39) en Edward Korsten (moyenne van 3,33) wisten hun partij, met duidelijke cijfers, te winnen.

't Wapen van Liempde 3 verloor de uitwedstrijd tegen Krijt op Tijd 2. Alleen Theo de Beer wist winst te behalen. Kopman Johan van der Ven kwam een carambole tekort maar speelde toch een mooi gemiddelde (2,87) en behaalde negen punten.

Uitslagen libreteams week 40

Krijt op Tijd 1 - Wapen v. Liempde 1        23-24
De Kruiskamp 1 - Wapen v. Liempde 2         21-23
Krijt op Tijd 2 - Wapen v. Liempde 3        28-22


Senioren houden biljartmarathon in Kloosterhof

De biljartmarathon voor ouderen uit Gemonde, Boxtel, Liempde en Esch beleeft vrijdag 11 oktober zijn vierde lustrum. Er hebben zich 44 senioren ingeschreven die in het Liempdse dienstencentrum De Kloosterhof met elkaar de strijd aangaan.

Uitsluitend leden van verenigingen die zijn aangesloten bij seniorencompetitie Geboliesch konden zich aanmelden. Op vijf biljarts spelen zij in totaal 117 wedstrijden om tot een beslissing te komen. Er wordt gespeeld met handicap: niet iedereen hoeft hetzelfde aantal caramboles te maken. Het aantal te maken treffers is dertienmaal het gemiddelde plus drie, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

FINALE

De vijf poulewinnaars en de drie beste nummers twee gaan over naar de kwartfinale, vanaf hier wordt het knock-outsysteem toegepast. Aan het einde van de dag, als de finale is gespeeld, reikt sportwethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel de prijzen uit. Ook toeschouwers zijn welkom.


NIENKE LANGENHUIZEN NAAR MAASPOORT

Boxtelse turnster op de mat met Europese top tijdens turngala

Nienke Langenhuizen uit Boxtel staat zondag 27 oktober op de mat tijdens de vijfde editie van het Turngala Brabant in De Maaspoort in 's-Hertogenbosch. De sporter van gymvereniging Tabitta turnt hier onder meer samen met de Europese top.

Niet alleen het Nederlandse mannen- en vrouwenteam, maar ook tien Europese turnatleten geven acte de présence in dit weekend. Deze komen uit Rusland, Engeland, Duitsland, Oekraïne, Roemenië en Portugal. Zij zijn een dag eerder ook actief tijdens de internationale wedstrijd Brabant Trophy.

Het Turngala heeft dit jaar het thema jump to the max. Naast al het internationale, nationale en regionale 'turngeweld' wordt de show opgeluisterd door spectaculaire acts op trampoline, teeterboard, freestyle springen en acrogym.

KAARTVERKOOP

Toegangskaarten voor de voorstellingen zijn te boeken via de website www.brabanttrophy.nl. Tickets voor het Turngala Brabant kosten online negentien euro. Voor verenigingen is er een speciaal arrangement te boeken. Kaartjes voor de Brabant Trophy zijn er vanaf elf euro.


Maak kennis met tennis tijdens sportochtend bij De Merletten

Tennisvereniging LTV De Merletten uit Boxtel houdt zondag 20 oktober de kennismakingsochtend 'Maak Kennis Met Tennis'. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de banen van het tennispark aan Molenwijk 3B geopend voor geïnteresseerden.

De sportieve bijeenkomst is voor zowel jong als oud. Het maakt daarbij niet uit of de deelnemers al bekend zijn met de tennissport. Deelname is gratis.
Deze ochtend wordt georganiseerd in samenwerking met de oefenmeesters van De Jager Tennis, de trainersorganisatie van De Merletten. Onder hun leiding ontdekken belangstellenden de beginselen van het tennis. Voor extra rackets wordt gezorgd. Aanmelden is nog mogelijk en kan via e-mailadres: jcmerletten@gmail.com.

FOTO ONDER: Iedereen is welkom tijdens de kennismakingsochtend van de Boxtelse tennisvereniging. Ook de kleintjes. (Foto: LTV De Merletten).