Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

KLEDING LICHTER VAN KLEUR ÉN GEWICHT

Liempdse brandweer rukt uit in nieuwe pakken

Alle vrijwilligers van de brandweerpost Liempde zijn vorige week voorzien van nieuwe uitrukkleding. De bekende zwarte pakken zijn bewust ingeruild voor lichtere kleding.

Door de nieuwe kleur is makkelijker te zien als een pak vervuild is en schoongemaakt moet worden, verklaart woordvoerder Malonka Bayens van de brandweer. Op de Liempdse kazerne aan de Oude Postbaan is een reservepak voor iedereen aanwezig, dus de brandweerlieden hebben altijd schone tenues beschikbaar.

Er is ook gekozen voor een wat dunner en daardoor minder zwaar pak dan de vorige. Het voordeel daarvan is dat de drager het gevaar van brand beter kan inschatten. ,,Je kan de hitte beter waarnemen. Daarnaast is het pak minder warm bij andere klussen die de brandweer doet, zoals hulpverlening. Bij de traditionele kleding waren er klachten over hittestuwing, deze klachten zullen met deze kleding minder worden", aldus Bayens. Dit jaar worden alle brandweerposten van Veiligheidsregio Brabant-Noord voorzien van deze pakken. De kleding wordt centraal gewassen en rouleert in de hele regio.

FOTO ONDER: In de Liempdse kazerne aan de Oude Postbaan hebben de plaatselijke brandweervrijwilligers nieuwe pakken gekregen. (Foto: Albert Stolwijk).


Herfstknutselen voor kinderen in Groot Duijfhuis

Kinderen kunnen woensdag 16 oktober terecht in het Groot Duijfhuis in Liempde om kunstwerkjes te maken van de bladeren. Brabants Landschap organiseert midden deze eerste kinderactiviteit in de hoeve om de jeugd de natuur van het Dommeldal te laten ontdekken.

Onder leiding van vrijwilligers gaan deelnemers naar buiten om de herfstkleuren te aanschouwen en blaadjes mee te nemen om er vervolgens verfafdrukken van te maken.

De herfstactiviteit is voor kinderen van vier tot acht jaar. Ook (groot)ouders zijn welkom. Warme kleren en laarzen worden aangeraden.

De activiteit aan de Hoevedreef 2 is tussen 13.30 en 15.30 uur. Aanmelden via www.brabantslandschap.nl. Deelname kost twee euro per kind, beschermers van Brabants Landschap doen gratis mee.