Federers van Boxtel in de startblokken

De tennisverenigingen De Peppelieren, Munsel, De Merletten en Die Braecke organiseren de Boxtelse jeugd- en seniorenkampioenschappen. Het toernooi is dit keer in Liempde, bij De Peppelieren.

Wie is de Roger Federer van Boxtel en wie de Serena Williams? Of, voor echte veteranen, de Ivan Lendl? Dat bepalen tientallen tennisliefhebbers tijdens het grote toernooi.

Tennissers kunnen vanaf zaterdag 26 oktober hun krachten meten op het kunstgras. Het toernooi duurt tot en met zondag 10 november. Voor tenniskids in de categorieën rood en oranje is er woensdag 6 november van 15.00 tot 17.00 uur een evenement. Inschrijven kan via tenniskids.toernooi.nl.

Aanmelden voor de Boxtelse kampioenschappen is nog mogelijk tot en met maandag 14 oktober via de website mijnKNLTB.toernooi.nl.


Senioren houden biljartmarathon in Kloosterhof

De biljartmarathon voor ouderen uit Gemonde, Boxtel, Liempde en Esch beleeft vrijdag 11 oktober zijn vierde lustrum. Er hebben zich 44 senioren ingeschreven die in het Liemdpse dienstencentrum De Kloosterhof met elkaar de strijd aan gaan.

Uitsluitend leden van verenigingen die zijn aangesloten bij seniorencompetitie Geboliesch konden zich aanmelden. Op vijf biljarts spelen zij in totaal 117 wedstrijden om tot een beslissing te komen. Er wordt gespeeld met handicap: niet iedereen hoeft hetzelfde aantal caramboles te maken. Het aantal te maken treffers is dertienmaal het gemiddelde plus drie, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

De vijf poulewinnaars en de drie beste nummers twee gaan over naar de kwartfinale, vanaf hier wordt het knock-outsysteem toegepast. Aan het einde van de dag, als de finale is gespeeld, reikt sportwethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel de prijzen uit. Ook toeschouwers zijn welkom.