Informatieavond Rechterstraat

De werkgroep Rechterstraat geeft woensdag 23 oktober vanaf 19.30 uur in Partycentrum Denziz aan de Stationsstraat 71, een toelichting op de stand van zaken rond het herinrichtingsplan voor de winkelstraat.

Het bureau MTD Landschapsarchitecten heeft een definitief ontwerp gemaakt. Dit wordt deze avond gepresenteerd. De werkgroep legt uit welke keuzes ze gemaakt heeft en waarom. Ze werkt verder zelf aan een plan met oplossingen voor de problematiek rond veiligheid, uitstalling van reclameborden en toegankelijkheid. Dit moet in november klaar zijn. De suggestie van de gemeente om het pleintje bij De Croon in te richten als fietsenstalling, stuit in elk geval al op protest van de bewoners van het appartementencomplex.

De herinrichting van de Rechterstraat is een deelproject van Boxtel Binnen De Bruggen, dit is een overkoepelend plan om het hele centrum van het dorp gefaseerd aan te pakken.

De besluitvorming rond het centrumproject is weliswaar vertraagd, toch hoopt de werkgroep dat de metamorfose van de Rechterstraat begin 2020 kan starten.

De informatieavond in Denziz is openbaar en vrij toegankelijk. De deur staat vanaf 19.00 uur open.