Leen, Tijn en Sem (vlnr) namen gisterochtend het Buurtcadeau van het Oranjefonds in ontvangst op de plek waar eind deze maand wordt gestart met de aanleg van het skatebaantje in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).
Leen, Tijn en Sem (vlnr) namen gisterochtend het Buurtcadeau van het Oranjefonds in ontvangst op de plek waar eind deze maand wordt gestart met de aanleg van het skatebaantje in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Met je hart is op zoek naar extra helpende handen

Stichting Met je hart Boxtel zoekt meer vrijwilligers om zelfstandig wonende kwetsbare ouderen te begeleiden en waardevolle ontmoetingen te organiseren.

Dinsdag 8 oktober houdt de stichting om 17.00 uur een informatiebijeenkomst in restaurant De Rechter aan de Rechterstraat 1 in Boxtel. Met je Hart geeft hier een presentatie over wat de organisatie zoal doet. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden voor de bijeenkomst is gewenst, dit kan via e-mailadres femke@metjehart.nl of via telefoonnummer 06-51 30 82 63.


Oranjefonds geeft drie mille voor aanleg skatebaan

Buurtvereniging Den Berg in Liempde ontving woensdagochtend het zogeheten Buurtcadeau van het Oranjefonds. Een bedrag van drieduizend euro dat gebruikt kan worden voor de aanleg van de skatebaan. De gemeente Boxtel, die het merendeel van de aanlegkosten ophoest, start eind deze maand met de werkzaamheden, die voor de jaarwisseling afgerond moeten zijn.

Medio 2018 schreven de drie Liempdse vrienden Sem Smetsers (11), Tijn Michiels (10) en Leen van der Velden (8) een brief naar de burgemeester met het verzoek voor een skatebaan in hun dorp. Het initiatief kreeg veel bijval. Een handtekeningenactie leverde ruim 370 steunbetuigingen op en via sociale media reageerden nog eens zo'n driehonderd mensen. In april maakte het college van B en W bekend 51.500 euro voor het project uit te trekken. Het wijkorgaan en de stichting Behoud Gemeenschap Liempde leggen het restant bij.

Anne-Marie, de moeder van Sem, is betrokken bij zowel de werkgroep voor de realisatie van de baan als buurtvereniging Den Berg: ,,Er was er geen geld beschikbaar voor een mooie aankleding en leuke feestelijke opening. Dankzij het Buurtcadeau is daarvoor nu wel budget." De initiatiefnemers denken aan het plaatsen van met mozaïek versierde betonnen zitelementen.

FOTO ONDER: Leen, Tijn en Sem (vlnr) namen het Buurtcadeau in ontvangst uit handen van Mariëlle Hoeijmakers van het Oranjefonds op de plek waar het skatebaantje komt. (Foto: Gerard Schalkx).

Leen, Tijn en Sem (vlnr) sprongen afgelopen voorjaar een gat in de lucht toen bekend werd dat de gemeente Boxtel instemde met de aanleg van een skatebaan in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).