Oggelvorsen maken (jeugd)prins bekend

Oggelvorsenpoel (Esch) bereidt zich voor op het elf-elfbal. Zondag 10 november om 14.11 uur maakt de carnavalsstichting bekend wie de scepter gaan zwaaien over de Oggelvorsen en Kwakbollekes.

Middels een ludieke loting worden de jeugdprins(es), adjudant, ceremoniemeester en de leden van de jeugdraad van elf onthuld. Vervolgens is de bekendmaking van de grote prins en adjudant, is er een voorproefje van het optreden voor het Keinderkûpkesfestival te zien en verzorgen de dansmariekes en hofkapel De Knoestjes een optreden.

BIJZONDER

Kinderen uit Esch uit groep acht van de basisschool kunnen zich via een inschrijfformulier verkiesbaar stellen voor de functies in de jeugdraad. Maar ook de groepachters die bijzonder onderwijs volgen buiten Esch zijn welkom. De jeugdcommissie heeft echter geen namen en adressen van deze kinderen. Wie geen formulier heeft gehad, maar wel mee wil doen, kan dit ophalen bij Rick van de Ven, Hulsberg 13. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 28 oktober.


Gemonde hangt de nationale driekleur uit op 20 oktober

Gemonde herdenkt zondag 20 oktober dat het 75 jaar geleden bevrijd is. Er is een uitgebreid programma, de organisatie vraagt inwoners de Nederlandse vlag uit te hangen.

Onderdeel van de festiviteiten is een tocht van oude legervoertuigen door alle dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Rond 09.00 uur rijden historische legervoertuigen de bebouwde kom van Gemonde binnen en stellen zich op in de Dorpstraat. Om 11.00 uur maken de legervoertuigen een rondrit door het dorp, waarna ze verder rijden naar de andere kernen van de gemeente.