Voetstap zoekt deelnemers voor kunstworkshops

Het Boxtelse vredesproject Voetstap is een serie activiteiten gericht op ontmoeting tussen culturen. In oktober staat een kunstproject op de rol, hiervoor zoek de organisatie nog deelnemers.

De beeldend kunstenaars Rasim Huseynov en Wava Rustamova werken mee aan de activiteit. Deelnemers gaan zelf in groepjes aan de slag om een kunstwerk te maken, dat is gebaseerd op de gedachte achter het project Voetstap. Het kan bijvoorbeeld verlangen naar vrede weergeven, of de ontmoeting tussen culturen. Aan het eind heeft iedereen iets gemaakt. De werken worden getoond tijdens de andere activiteiten.

De workshops zijn dinsdag 22 en 29 oktober en 5 november steeds van 18.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in de mbo-vakschool SintLucas in Boxtel. Deelname kost vijftien euro.

Aanmelden bij Corrie Terlouw, via e-mail: caterlouw@xs4all.nl of telefonisch 06-10 69 05 69, of bij Paul van Alphen, e-mail: paulger@home.nl, telefoonnummer 06-80 04 07 54.


FilmPodiumScopia toont liefdesdrama Amour in reprise

Tijdens de maandelijkse filmavond in Muziekhuis Boxtel herhaalt FilmPodiumScopia maandag 14 oktober het veelgeprezen Amour van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. Deze rolprent was ook in mei vorig jaar te zien. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Georges en Anne (Jean-Louis Trintignant en Emmanuelle Riva), twee gepensioneerde muziekleraren, wonen in Parijs. Hun dochter Eva (Isabelle Huppert), eveneens een musicus, woont met haar gezin in het buitenland. Op een dag krijgt Anne een ernstig herseninfarct. Het stelt de relatie met haar echtgenoot en dochter danig op de proef.

'Amour' (2012, Frankrijk/Duitsland/Oostenrijk) werd genomineerd voor vijf Academy Awards en won een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. Bovendien ontving regisseur Haneke voor deze productie de Gouden Palm op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Kaartjes à 7,50 euro zijn online te bestellen via de website www.podiumboxtel.nl of (voor een euro meer) af te halen bij cadeauwinkel Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat).

Ook op de avond zelf zijn voor aanvang van de filmvoorstelling in het Muziekhuis aan de Passage Riche 4 toegangsbewijzen te koop; pinnen is dan niet mogelijk.