Liza van Rooij (in het rood) strijdt in sportcomplex De Braken namens de Boxtelse handbalclub HCB '92 met drie speelsters van Groene Ster uit Zevenbergen. De ploegen deelden de punten. (Foto: Hans Verberk).
Liza van Rooij (in het rood) strijdt in sportcomplex De Braken namens de Boxtelse handbalclub HCB '92 met drie speelsters van Groene Ster uit Zevenbergen. De ploegen deelden de punten. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

PITTIG MAAR SPORTIEF HANDBALDUEL IN 'DE BRAKEN'

HCB' 92 en Groene Ster houden elkaar in balans

De handbalsters van HCB '92 uit Boxtel speelden zondag gelijk in het eerste competitieduel van dit seizoen. In sportcomplex De Braken kwam Groene Ster uit Zevenbergen op bezoek. Met veel zin en goede moed begonnen beide ploegen aan de wedstrijd die eindigde met 20-20 op het scorebord.

Groene Ster begon met aanvallen en pakte een eerste punt via een sprongschot over de Boxtelse verdediging heen. De thuisploeg antwoordde met een goed uitgespeelde tegenaanval: Manon Foolen vond Ellen Persoons op de cirkel, die daarna scoorde. Ook Linda Zwiers en Annemarie Sens troffen een paar keer van afstand het doel vanuit de opbouwposities waardoor het al snel 5-2 werd.

De bezoekers wisten daarna de linkerhoek te vinden en plaatsten de bal met een stuit in het doel. HCB '92 kreeg een penalty en een aantal breaks tegen, maar Gitte Vanhout wist vanuit de rechterhoek het doel te vinden en bracht de stand op 7-7. Liza van Rooij en Manon Foolen scoorden beiden nog een keer van afstand, maar Groene Ster breidde zijn puntenaantal uit door snelle aanvallen, waarbij de Boxtelse verdedigers niet op tijd terug waren voor het eigen doel. Ruststand 9-11.

PEPTALK

Na een peptalk en een paar goede aanwijzingen van coach Mirjam van Weert lukte HCB '92 nog niet meteen om de snelle aanvallen van Groene Ster af te slaan. En dus was het tijd om zaken op orde te stellen. Van Rooij en Foolen wisten de bal een paar keer te onderscheppen en vonden elkaar in de break. Met nog een penalty tegen en aan beide kanten een gestopte strafworp, ging het in de tweede helft gelijk op.

De gastvrouwen vonden aansluiting, maar wisten niet op voorsprong te komen. Vanuit de hoeken scoorde Groene Ster een aantal keer, HCB '92 lukt dit van afstand. Met een gelijkstand was de laatste aanval voor Groene Ster. Het hardwerkende HCB '92 hield met goed samenspel de verdediging echter gesloten.

Uitslagen afgelopen weekeinde

HCB '92/Zephyr DC1 - PSV DC1        11-10

HCB '92 D1 - GHV D1        7-20

HCB '92 DS1 - Groene Ster DS2        20-20

Aristos HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1        24-8

A./HCB '92 HS2 - Oktopus HS2        22-23

Programma zaterdag 5 oktober

HVM D1 – HCB '92 D3        18.10

Groesbeek DS2 – HCB '92 DS1        19.00

Programma zondag 6 oktober

Z./HCB '92 HB1 - Jupiter HB1        09.30

Witte Ster E1 – HCB '92 E1        11.00

Groesbeek DC1 – HCB '92/Z. DC1        11.50

Apollo - Aristos/HCB '92 HS2        14.45

Heerle – HCB '92 DA1        15.00

Programma maandag 7 oktober

Recr: HCB '92 - Bergeijk        20.30

Liza van Rooij (in het rood) strijdt in sportcomplex De Braken namens de Boxtelse handbalclub HCB '92 met drie speelsters van Groene Ster uit Zevenbergen. De ploegen deelden de punten. (Foto: Hans Verberk).