Rugbyers Ducks/Oysters bedwingen pittig RC Breda

De rugbyers van het Boxtels-Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters troffen zondag in Breda een pittige tegenstander. Het team uit de Baroniestad heeft veel ervaren spelers en een sterke scrum (vorm van spelhervatting). Desondanks gingen de bezoekers er met de winst vandoor: het werd 5-21.

De overwinning van Ducks/Oysters kwam tot stand door drie tries te scoren en evenzoveel conversies te benutten. De wedstrijd kenmerkte zich door veel strijd en scrums. Door de natte omstandigheden waren er nogal wat technische fouten. De bezoekers moesten verdedigend flink aan de bak om de voorsprong vast te houden. Dit was weer eens wat anders na de eerdere competitieduels die ruimschoots werden gewonnen.

Doordat er 'slechts' drie tries werden gescoord, kreeg Ducks/Oysters vier competitiepunten bijgeschreven. Het bonuspunt, dat wordt toegekend bij het drukken van vier tries, werd niet gehaald. Dit neemt niet weg dat de Boxtelse rugbyers na drie zeges alleen de ranglijst aanvoeren. Komende zondag is er geen wedstrijd, er kan dan op de dinsdag- en donderdagtrainingen door trainers Stijn van de Loo en Tim Nouwens verder worden gewerkt aan het verbeteren van het spel.

Uitslagen zaterdag 28 september

Cubs: Roosendaal CC - Ducks/Oysters        63-0

Jun: Ducks/Oysters - SBN Bemmel        30-22

Colts: Tilburg/Vets - Ducks/Oysters        70-7

Uitslag zondag 29 september

Sen: Breda - Ducks/Oysters        5-21

Programma zaterdag 5 oktober

Mini's: districtstraining Breda        09.30

Cubs: districtstraining 's-Bosch        09.30