Met een demonstratiewedstrijd door twee spelers van het Nederlandse team, werden de nieuwe padelbanen van LTV De Peppelieren zondag in Liempde geopend. (Foto: Hans Verberk).
Met een demonstratiewedstrijd door twee spelers van het Nederlandse team, werden de nieuwe padelbanen van LTV De Peppelieren zondag in Liempde geopend. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIEMPDSE TENNISCLUB VIERT JUBILEUM OP SPORTIEVE WIJZE IN EIGEN SPORTPARK

'Gouden' Peppelieren openen padelbanen

De Liempdse tennisvereniging De Peppelieren vierde afgelopen weekeinde het gouden bestaansjubileum. Het feest werd gecombineerd met de ingebruikname van twee spiksplinternieuwe padelbanen op het terrein van sportpark de Bolakkers.

De geschiedenis van het Liempdse tennis begon al in 1955. Toenmalig burgemeester Geert Laurijssens legde voor zijn kinderen een tegelbaan aan nabij de Dorpshof, achter café 't Wapen van Liempde. Daar begon 'de elite' van het dorp met het spel. Later werd het omgetoverd tot een gravelbaantje.

In 1967 was er sprake van een echte vereniging: Tennis Club Liempde. Twee jaar later schreef de vereniging zich officieel in bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en werden ook de statuten aangemaakt. Sinds de oprichting van TC Liempde in 1967 (en dus ook de statutaire oprichting in 1969) zijn er nog twee leden lid: voormalig huisarts Roger van Laere en Arnold van den Broek.

Zaterdag begon het jubileumfeest met een zogeheten racketlon-toernooi waaraan ruim honderd leden deelnamen. Zij speelden koekenpantennis, maar ook badminton, padel, beach, - en tafeltennis passeerden de revue (inderdaad, geen regulier tennis). 's Avonds vierden ruim 250 (oud-)leden feest in het paviljoen aan de Hogenbergseweg.

AFSCHEID

De zondag startte met een brunch en een officiële felicitatie van tennisbond KNLTB. Die overhandigde een plaquette vanwege het vijftigjarig statutair bestaan van de club. Tevens werd stilgestaan bij het afscheid van Johan en Willemien Braken, die ruim dertig jaar het tennispark beheerden.

's Middags stond de opening van de nieuwe padelbanen op het programma. Joost Raamsdonk en Tess van Dinteren, twee spelers van het Nederlands padelteam, verrichtten samen met twee trainers van De Peppelieren de openingshandeling. Aan de hand van begeleidend commentaar kregen de aanwezigen uitleg over padel, een mix van tennis en squash.

In de komende weken kunnen de Liempdse tennissers kennismaken met de nieuwe sport door een clinic te volgen die iedere dinsdag tussen 19.30 en 21.00 uur wordt gegeven. Leden van de padelcommissie geven hierbij uitleg.