Slagman Roy Denteneer in actie tijdens de dertigste editie van het recreantentoernooi dat honk- en softbalclub Ducks in Den Wielakker organiseerde. (Foto: Hans Verberk).
Slagman Roy Denteneer in actie tijdens de dertigste editie van het recreantentoernooi dat honk- en softbalclub Ducks in Den Wielakker organiseerde. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Boogschutters hebben vizier op scherp

De handboogschutterijen zijn in de regio weer gestart met hun competitie op de 18-meterbaan. Zo ook het eerste team van de Boxtelse vereniging L'Union, dat dit seizoen uitkomst in de B-klasse. En de ploeg bleek direct met scherp te schieten.

De Boxtelse handboogformatie kende een lange historie in de hoogste klasse, ook wel de ereklasse genoemd. Maar doordat enkele goede schutters dit seizoen niet kunnen deelnemen aan de competitie, heeft de vereniging een stapje terug moeten doen.

Wel zette het viertal meteen de toon tijdens de eerste wedstrijd in Schijndel. Kopman Marcel van der Lee zette een puike score van 273 punten neer, waardoor het team nu de eerste plaats bezet in de B-klasse. Henk Jegers kwam tot 260 punten, Henri van de Broek tot 245 en Gerard van der Steen maakte in totaal 218 punten.

Ook enkele reserves van L'Union kwamen in actie. Zo kwam Marchel Kluijtmans tot een score van 243, Michel Scheepers schoot er 219 bij elkaar en Frans Kluijtmans maakte 212 punten.

JEUGD

Ook de jeugd was in het weekeinde actief in Schijndel. Meike van Oss bleek de beste met een totaal van 260 punten, gevolgd door Jelt van de Langenberg met 235, Senn Steenbakkers met 227, Wout Evers met 183 en Renzo Versmoren met 177 punten.



Honk- en softbal door recreanten in Den Wielakker

Zestien teams deden afgelopen weekeinde mee aan de dertigste editie van het recreantentoernooi van de Boxtelse honk- en softbalvereniging JRC Ducks.

Tal van wedstrijden werden gespeeld in sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. Vanwege het recreantentoernooi werden geen competitieduels gespeeld. Die worden komend weekeinde hervat.

Programma zaterdag 5 oktober

Ducks AH1 - Kickers AH1        11:00

Gryphons JH2 - Ducks JH1        13:30

Ducks PH1 - Gryphons PH2        11:00

Programma zondag 6 oktober

Ducks JH1 - Maastricht JH1        14:00

Mulo H1 - Ducks H1        11:00

FOTO ONDER: Slagman Roy Denteneer in actie tijdens het recreantentoernooi dat honk- en softbalclub Ducks in Den Wielakker hield. (Foto: Hans Verberk).